Агробиоинститут
17:00-24:00, фоайето на Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
FRESH кафене: бобовите растения – източник на качествена храна и чиста околна среда
2016 година е обявена от ООН за Година на бобовите растения. Бобовите растения са жизненоважен източник на растителен протеин и аминокиселини за хората по целия свят и трябва да се консумират като част от здравословната диета за справяне със затлъстяването, както и за предотвратяване и подпомагане на управлението на хроничните заболявания, като диабет, сърдечно-съдови заболявания и рак. Тези култури са и важен източник на растителен протеин за животните.
По време на събитието гостите ще се запознаят с ползите от консумирането на бобовите култури, както и ще бъдат обявени победителите от конкурса„Бобовите култури – източник на качествена храна и чиста околна среда“. Тематичният конкурс има за цел популяризиране на бобовите растения. Повече за конкурса и правилата за участие, може да намерите тук.
Европейски кът
Строго необходими Моля да имате предвид, че някои от „бисквитките“ са „строго необходими“. Това означава, че със зареждането на сайта ни във Вашия браузър Вие вече сте ги приели, защото те са нужни за функционалността на платформата ни и не могат да бъдат изключени в нашата система.
Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките“ във Вашия браузър може да ограничи функционалността на нашия сайт за Вас. С оглед пълната прозрачност Ви информираме и за опционалните „бисквитки“, които използваме, а именно: Бисквитки Google Analytics Facebook Pixel и др. допълнителни, които помагат на сайта