Търсене
Close this search box.

Посетете Международния научен фестивал FISSION!

 

Пригответе се да се впуснете във вълнуващото пътешествие на деветото издание на Международния научен фестивал FISSION, който ще се проведе на 13 април 2024 г. в Американския колеж в София! 

Всички са поканени! Разгледайте невероятни ученически проекти и научете повече за идеята, целта и изработката от самите създатели на проектите – присъединете се към нас във физкултурния салон на Колежа (Балона) от 11 до 13 ч.

Организиран от избрана група ученици от Американския колеж под ръководството на д-р Красимира Чакърова, FISSION събира ученици от цял свят между 5. и 12. клас, за да обменят идеи, да учат, да се развиват и да споделят любопитството си към науката. 

Миналогодишното издание на събитието се хвали с огромен успех, като 104 ученици заедно със своите ръководители представиха общо 55 проекта, вариращи в категории от биомедицински, биологични и химични науки, екология и наука за околната среда, компютърни науки, математика до физика и инженерство.

Всеки проект се оценява от жури от утвърдени учени и експерти. След като внимателно прегледат и оценят проектите, съдиите награждават учениците с ,,Най-добър проект’’ или ,,Почетно отличие’’ във всяка категория.

Програмата включва обиколки на кампуса на Колежа, семинари, презентации от лектори и учени, както и безброй много възможности за създаване на контакти. Станете част от FISSION на 13 април 2024 г!

Повече информация за събитието може да намерите на нашия сайт, както и в социалните мрежи Facebook и Instagram.

 


-50% на Абонамента (Годишен и Вечен) | Най-голямото намаление на БГ Наука за 2024 г.



***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.