Търсене
Close this search box.

„За жените в науката“: срокът за кандидатстване се удължава до 30 април

„За жените в науката“: срокът за кандидатстване се удължава до 30 април

„За жените в науката“: срокът за кандидатстване се удължава до 30 април

„За жените в науката“: срокът за кандидатстване се удължава до 30 април


Направи дарение на училище!



***

Големият интерес към стипендиантската програма на L’Oréal и ЮНЕСКО е причината за удължаването.

Лауреатите от 6-те издания на програмата „За жените в науката“ в България.
Лауреатите от 6-те издания на програмата „За жените в науката“ в България.

Жените учени в България разполагат с още 30 дни, за да се включат в надпреварата за 3 стипендии от по 5000 евро всяка. Срокът за участие в Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ бе удължен до 30 април 2017 г. поради големия заявен интерес и постъпили молби за удължаване. Новината бе обявена вчера по време на официално представяне на стипендиантската програма в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който е официален партньор на инициативата в България.

Стипендиите по програмата „За жените в науката“ се отпускат всяка година от 2011 насам с цел да подпомогнат изследователската работа на младите жени учени в България и като стимул за тях да продължат своята научна кариера. В стипендиантската програма за 2016 – 2017 г. могат да участват дами учени от цяла България. Важните условия са кандидатките да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен, да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки и да разработят авторски научен проект.

Подробна информация за конкурса е достъпна на официалния сайт на програмата: www.zajenitevnaukata.bg. Кандидатките могат да изпратят своите документи за участие по електронен път на: stanislava.nishkova@mfa.bg, или по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България.

Официални партньори на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ за седма поредна година в България са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L’Oréal България. Медиен партньор на инициативата е сп. „Българска наука“. Кандидатурите ще се оценяват от експертно жури от водещи научни специалисти. Лауреатките на програмата ще бъдат обявени и наградени на официална церемония през 2017 г. На нея те ще получат стипендиите си от по 5000 евро, предназначени да подпомогнат тяхната изследователска работа в България.


Разбери повече за БГ Наука:

***

За трета поредна година една от българските стипендиантки ще спечели и възможност да се бори за една от 15-те международни стипендии на L’Oréal и ЮНЕСКО по програмата International Rising Talents. 15-те победителки са селектирани измежду най-добрите стипендиантки в националните и регионалните издания на „За жените в науката“ от съответната година. Талантливите носителки на международната стипендия получават допълнителна субсидия, благодарение на която научните им проекти стават по-забележими за международната научна общност.


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!



***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.