Търсене
Close this search box.

Цял живот сте си мили ръцете неправилно

Цял живот сте си мили ръцете неправилно

Цял живот сте си мили ръцете неправилно

Цял живот сте си мили ръцете неправилно


Направи дарение на училище!



***

Credit: offthelefteye, pixabay

Изглежда всяка седмица, някой, някъде ви казва, че цял живот сте правили нещо по неправилен начин. Независимо дали става въпрос за кексчета, белене на портокали или дишане, повярвайте на медиите: правили сте го грешно.

Последното попълнение, в какафонията от поправими поведения, е миенето на ръцете. Точно така – според проучване, проведено от Glasgow Caledonian University, просто да си насапунисате ръцете, да ги потриете за 20 секунди и след това да ги изплакнете, не премахва много от бактериалния слой по крайниците ви.

След като наблюдавали 42 доктори и 78 медицински сестри как си мият ръцете и измерили бактериалното натоварване след всяко измиване, те заключили, че т.нар. „метод в шест стъпки”, използван от медицинския персонал, е най-добрият начин за премахване на мръсотията от ръцете.

Прочетете целия материал в първия брой на новото списание “Българска наука и медицина”: тук.


Разбери повече за БГ Наука:

***


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!



***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.