Блог на Петър Теодосиев 

Петте най-добри сайта за наука в българския интернет

Автор: Петър Теодосиев

Бих искал да споделя с вас кои според мен са петте най-добри сайта за наука, на които предполагам, че всеки от вас е попадал или дори следи. Те са по-скоро за популярна публика, a статиите са написани на разбираем език.

 

www.obekti.bg

Това е сайт на бившето списание Обекти, което се издаваше на хартия, но в момента имат само добре функциониращ сайт, в който всеки ден място намират новини и интересни факти от света на науката. Част е от групата на сп. “Мениджър”.

 

www.chitatel.net/forum

В този форум има стотици хиляди постове свързани с наука, много от тях са писани от учени и специалисти. В продължение на 10 години форумът беше част от БГ Наука. Заслужава си да се регистрирате и пишете, а още повече да откриете интересни за вас неща от хилядите теми свързани с наука.

 

www.nationalgeographic.bg

Освен самото списание, сайтът предоставя новини и материали, които могат да бъдат интересни за всеки един, който се интересува от света около нас.

 

iskamdaznam.com

Сайтът е много популярен с това, че засяга теми, които са свързани с науката, но има нещо загадъчно в тях. По мое мнение това е сайт, чието съдържание е подходящо за широката публика, но все пак засяга интересни научнопопулярни теми и мисля, че доста материали биха били интересни както на тези, които се занимават пряко с наука, така и на най-големите лаици.

 

 

nauka.offnews.bg

Подсайтът на Offnews за наука е една от най-бързо развиващите се медии за популярна наука в българския интернет. Голяма част от статиите са на популярен език, но има и по-специализирани. Също така наблягат и на отразяване на новини от българската научна сцена.

 

Споделете кой е вашия любим сайт за наука и защо го следите. Бихте ли махнали някои от моите предложения и бихте ли добавили други?

 

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Силвия Стоянова Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Извести ме
Силвия Стоянова
Guest
Силвия Стоянова

Моят любим сайт за наука е az-znam.com Харесва ми, че статиите в него са написани разбираемо и има разнообразие от теми. Дизайнът му е по-необичаен за подобен род сайтове и честно казано страшно ми допада. Иначе и сайтовете от статията също не са лоши 😉

Related posts