5 неща, които научихме от първия платен брой на БГ Наука

Списанието за първи път от създаването си има платена версия или така нареченото от нас допълнено издание. Българска Наука ще продължи излиза безплатно и дори в момента може да се изтегли без никакъв проблем – http://image.nauka.bg/magazine/bg-science98.pdf

 В него ще продължаваме да слагаме най-доброто и полезно съдържание за наука, което може да се намери в българския интернет.

В допълненото, обаче, може да се прочетат много повече и по-задълбочени материали, които получаваме от нашите автори или самите ние създаваме.

 1.Много хора не правят разлика между безплатното и допълненото издание


РЕКЛАМА:

***

Това се получава, точно защото има БЕЗПЛАТНО и те си получават дозата наука. Това ще ни накара просто да бъдем по-иновативни и да показваме повече качествено съдържание в допълненото списание.

2. Цената е много ниска!

Често цената е първото нещо, по което потребителят определя дали продуктът е качествен или не. Второто нещо е, че щом то струва толкова, колкото струва, значи това му е истинската цена, че може би и по-малко. В момента предлагаме списанието за 10 лв. на година или 11 броя по 200 стр., въпреки че за нас то няма цена – БЕЗЦЕННО Е.

3. „Достъпно = на безплатно“ е грешна представа

За съжаление се убедих, че според интернет потребителите битува разбирането, че щом нещо е в интернет, то трябва да е безплатно, а когато им се каже, че списанието е достъпно, за тях това означава, че е безплатно.

Достъпен продукт е този, който може да бъде открит на пазара и всеки може да си позволи да го притежава.

4. Трудно се плаща дигитално, а наложен платеж на дигитален продукт не е толкова често срещана практика

Много хора имат затруднение в плащане с дебитна карта. Въпреки че предлагаме няколко варианта в България все още не е толкова популярна практиката за плащане онлайн.

Лично аз се надявам това да се промени и ако ще ние да сме причината много хора да започнат да използват онлайн плащания, за да получат дигиталните си продукти – което е валидно за сп. Българска Наука.

5. Има много хора, които искат да ни помогнат и да вземат списанието, независимо колко струва

 Видяхме колко много хора искат да ни помогнат и да ни окуражат като си вземат абонамент. Дори имахме случай един човек да плаща за няколко абонамента като по този начин сам оценява нашата работа и преценява, че списанието струва повече от 10 лв. на година. Оценяваме всеки един закупен абонамент като положителна оценка за нашата работа.

Благодаря ви!

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: