Търсене
Close this search box.

Знаете ли какво са виртуалните спортове?

Знаете ли какво са виртуалните спортове?

Знаете ли какво са виртуалните спортове?

Знаете ли какво са виртуалните спортове?


Направи дарение на училище!***

Знаете ли какво са виртуалните спортове?

Виртуалните спортове са нов сегмент в платформата на букмейкърите. Тази услуга се предлага и от български компании като еfbet, които отдавна са я интегрирали в своите системи. Но какво точно представляват виртуалните спортове, защо са популярни и можем ли да очакваме добри печалби от тях?

Виртуалните спортове са точно това, което подсказва и самото им име – спортни надпревари, които съществуват единствено във виртуален вариант. Имаме отбори и играчи, които не присъстват в реалния свят, а са генерирани от софтуер. Понякога имената на отборите и играчите приличат на реално съществуващи такива, а в други случаи са изцяло произволно съчинени. 

Мачове в рамките на няколко минутки

Едно от предимствата на виртуалните спортове е бързото им протичане. Ако един истински футболен мач трае минимум 90 минути, то виртуалните такива се разиграват за не повече от няколко минути. Това позволява на залагащите да “скачат” от събитие на събитие, запълвайки времето си с множество направени залози. Събитията могат да бъдат проследени чрез генерирана анимация, която представлява симулация на въпросното събитие, независимо дали говорим за футбол, тенис или конни надбягвания. Букмейкърите предлагат и детайлна статистика за отборите или състезателите, въпреки факта, че те не са реално съществуващи. Благодарение на статистиката, вие можете да направите своя залог една идея по-информирано, въпреки че няма как да направим сравнение с истинския спорт.

Трябва да сте наясно, че малко или много, виртуалните спортове са събития със силно изразен лотариен елемент. Ако в реалния спорт ние базираме прогнозите си върху реални данни или ситуации, то при виртуалния спорт всичко е генерирано от софтуер. Това трябва да ви доведе до идеята, че тук трудно можем да направим наистина обоснована прогноза, която да лежи върху солидни факти.

Но защо да играем виртуални спортове, а не истински такива?

Никой не твърди, разбира се, че трябва да загърбим реалните спортове за сметка на виртуалните. Съвсем не. Можем обаче качествено да запълним времето си с тях, когато няма нищо по-интересно за игра или пък очакваме да започне събитието, за което сме се подготвили. Тъй като един мач тук протича не повече от няколко минути, можем лесно да изпробваме късмета си и да видим дали няма да регистрираме някоя друга печалба. Някои залагащи пък харесват специфичната тръпка, която изпитват, докато наблюдават събитията от анимираната симулация на екраните им.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Можем ли да печелим от виртуални спортове?

Съветваме ви да играете виртуални спортове с едно на ум, а именно – че тук късметът играе сериозна роля. Ако някое събитие ви се стори интересно или с добър коефициент, нищо не пречи да се пробвате. Имайте предвид обаче, че трудно можете да направите аргументирана прогноза, тъй като в самия край софтуерът ще реши какво ще се случи. До голяма степен можем да кажем, че този тип залози са подходящи по-скоро за играчите с по-авантюристична нагласа. Ако вие сте сред хората, които обичат да правят единствено перфектно обосновани прогнози, може би този сегмент не е точният за вас. 


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.