Започва записването на ученици за Лятна академия 2013 на „Заедно в час“

pyzel.JPG

Фондацията организира за трета поредна година лятна академия за успех и забавления

 

Започна записването за третата поредна Лятна академия, организирана от фондация „Заедно в час“. Академията е за деца от 5 до 12 клас и ще се провежда всеки делничен ден, без петък, от 29 юли до 15 август. Заниманията са сутрин – от 8.30 до 12.30 часа в сградата на 90 СОУ „Генерал Хосе де Сан Мартин” в столичния квартал Люлин. Лятна академия 2013 се провежда с подкрепата на Регионален инспекторат по образование София-град и Столична община.

Чрез инициативата на фондация „Заедно в час” повече от 200 деца ще могат да използват лятото за надграждане на своите знания по различни предмети и попълване на пропуски в усвояването на учебния материал. Лятната академия ще им помогне да постигнат по-високи резултати през следващата учебна година по забавен и интересен начин – чрез игри и мотивиращи задачи. Освен знания учениците ще спечелят и много нови приятели. Заниманията ще бъдат по всички предмети, които се изучават в училище – математика, български език, немски, френски, испански и английски езици, хуманитарни и природни науки, музика и спорт. При записването си всеки ученик има възможност да избере в кои модули иска да се включи. Преподаватели в Лятната академия са 48 млади учители от програма „Заедно в час“, които са обучени и подготвени по международна методология за индивидуална работа с всяко дете и фокус върху повишаване на неговата мотивация и успеваемост в учебния процес.

За да можете да запишете своето дете е необходимо до 30 юни 2013 г. да посетите сайта на фондацията – zaednovchas.bg и да попълните онлайн формуляр. Участието в Лятната академия е безплатно за учениците, като от „Заедно в час“ осигуряват и необходимите учебни материали за провеждане на уроците.


РЕКЛАМА:

***

Учениците, с които работят учители от Програма „Заедно в час“, постигат значителен напредък в своето обучение. Статистиката от първи срок на учебната 2012/2013 г. показва, че учениците са повишили средно с 15% своите оценки в сравнение с началото на годината. Заедно с това над 180 ученици, с които работят учителите по програмата, се явиха на олимпиади по различни предмети, включително английски език, информационни технологии,  математика, физика, химия, история.

 

Бележки:

През учебната 2012-2013 година 54 учители по програмата ,,Заедно в час” преподават в 33 училища в четири общини – София-град, София-област, Пловдив, Пазарджик. Те работят с  над 4000 ученици от социално и икономически затруднени общности. Много от учителите преподават по няколко предмета, като така влияят на цялостния успех на учениците си.

Учителите по програма „Заедно в час“ са непрестанно фокусирани върху постигането на високи резултати с учениците си. Те получават признания от родителите, колегите и работодателите си. Най-голямото признание за самите тях са успехите на учениците им, които придобиват повече знания, повишили са посещаемостта на часовете, изградили са умения за реализация в професионалния живот след училище, нагласи за успех и как да го постигнат сами. Учителите стриктно следят до колко учениците им реално усвояват материала и развиват нужните умения като провеждат чести и взискателни оценявания. В рамките на 2012-2013 учебна година, средният успех на учениците се повишава с 15% в часовете, водени от учителите по програмата.

“Заедно в час” е партньор на Teach For All – глобална мрежа от независими организации, заети в социалната сфера, посветени на мисията да осигурят равен достъп на всяко дете до качествено образование.

Тези организации имат структуриран подход към повишаване качеството на образованието по света: привличат най-обещаващите бъдещи лидери да преподават за период от две години в училища, които имат нужда от мотивирани млади учители. В дългосрочен аспект тези учители остават ангажирани с проблемите на образованието, независимо в каква професионална насока продължават развитието си.

Teach For All подкрепя активно и пряко организациите – партньори, които започват дейност в различни държави, като споделя успешни практики, материали и опит от професионалисти, завършили програмата в други страни по света, сред които са Аржентина, Австралия, Бразилия, Германия, Естония, Индия, Израел, Китай, Латвия, Ливан, Перу, Чили.

Teach For All е създадена от Teach For America (САЩ) и Teach First (Великобритания).

Teach For America е основана през 1990 г.

Резултати:

•           за учебната 2009–2010 година са получени над 46 000 кандидатури за учители за 4500 позиции;

•           над 8200 учители, обучени и подкрепяни от организацията, през учебната 2010–2011 година работят в 39 населени места в САЩ;

•           Институтът за независими изследвания в САЩ показва, че учителите на Teach For America имат по-голямо влияние над децата от останалите учители и постигат по-голям успех с тях;

•           повече от 20 000 завършили програмата на Teach For America са получили признание за най-високо отличие, след като са преподавали в училища, обучаващи ученици с най-незадоволителни резултати.

Teach First е създадена през 2002 г.

Резултати:

•           за учебната 2010–2011 година над 900 обучени учители преподават в 5 региона във Великобритания;

•           доклад на Офстед, държавен офис за стандартите в образованието, показва, че Teach First  има благотворно влияние върху училищата, с които работи, като помага на останалите учители да разберат и посрещнат по-добре потребностите на учениците;

•           заема осмо място сред най-добрите работни места за завършилите висше образование;

•           близо 1000 души са станали „посланици” на Teach First, като са се ангажирали дългосрочно с проблемите на образованието, а 40% от тях заемат ръководни позиции в училища.

 

 

 

 

40SOU.jpg

Европейска нощ на учените 2022 г.: