Ядливи опаковъчни пръстени хранят морските същества, вместо да ги убиват

Ако някога сте имали нужда да грабнете бира и да празнувате, ето ви причина. Но само ако вземете бирата от Saltwater Brewery, защото тези хора стоят зад тази брилянтна нова идея. Те са успели да създадат опаковъчни пръстени за комплект от 6 кена, които са 100% биоразградими. Това е страхотно само по себе си, но най-добрата част е, че те са изцяло ядливи.

Американците са изпили около 24 млрд литра бира миналата година и 50% от тях е била от кенове. Повечето от използваните пластмасови опаковъчни пръстени се оказват в океана, където представляват опустошителна заплаха за морските организми и птици. Затова компанията за производство на бира от Делрей Бийч, Флорида, решила да произведе собствени опаковъчни пръстени, които са не само безопасни за животните в природата, но също са и вкусни. Те са направени от бирени вторични продукти, като ечемик и пшеница, и дори и хората могат да си ги похапват, докато си почиват със студена напитка (въпреки че не бихме ви препоръчали да го правите). Да пием за това!

Пръстените са скъпи за производство, но се надяваме хората да платят повече, за да защитим морските животни. Компанията вярва, че производствените разходи ще намалеят, ако и други производители възприемат идеята… „Надяваме се да привлечем големите компании“, казва Крис Гоувс, президентът на Saltwater Brewery. Ще пием за това!

Превод: Ради Колева


РЕКЛАМА:

***

Източник: www.boredpanda.com


Европейска нощ на учените 2022 г.: