Търсене
Close this search box.

Време за другите: Международен ден на доброволеца

Време за другите: Международен ден на доброволеца

Време за другите: Международен ден на доброволеца

Време за другите: Международен ден на доброволеца


Направи дарение на училище!***

Под мотото „Време за другите“ тази година ще отбележим Международния ден на доброволеца под куполите на Софийското Ларго.
Денят на доброволеца се чества от 1985 г. по инициатива на ООН. Тази година Регионален исторически музей – София и Български Червен Кръст организират съвместно събитие, на което ще отпразнуваме усилията си да направим света по-добро място.

Доброволци, служители и приятели на БЧК и на Музея на София ще Ви разкажат за работата си и ще споделят интересни и смислени каузи, за които работят. Събитието има информационно-образователен характер. Предвидили сме лекции, демонстрации и игри. Заповядайте на официалното откриване в 10,00 ч. Ще Ви очакваме под куполите на Ларгото до 14,00 ч.
Всички желаещи ще имат възможност да се упражнят да оказват първа помощ. Ще ни гостуват смелите кучета от Планинската спасителна служба към БЧК. Предвидили сме демонстрации по пътна безопасност, както и симулации с очила, които имитират ефекта на алкохола върху човешкото тяло.

В конферентната зала на Ларгото ще прожектираме филми на здравна тематика. За най-малките сме предвидили детски кът с игри и рисунки.
В голямата изложбена зала ще проведем акция по доброволно и безвъзмездно кръводаряване, съвместно с Националния център по трансфузионна хематология. Можете да се запишете за кръводарител на следния линк:
https://forms.gle/YdzbmEJkUDwtP1dL9

Не забравяйте, че всяка дарена капка кръв е подарен живот! За кръводарителите и участниците в събитието има и предвидени подаръци.
Очакваме Ви!


Разбери повече за БГ Наука:

***


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.