Вижте кои са победителите в конкурса за видео и снимка FRESH Video Photo!

Първо място в конкурса спечели Иван Бачев от Ямбол, който осен любител фотограф е и любител музикант и interaction designer. 🙂

1-myasto-ivan-bachev-2
Близалце с полен от глухарче. Израствайки през прашника, стълбчето в цвета на глухарче изчетква полен с помощта на растящите по него власинки и издига близалцето. Близалцето се разцепва на две и извива в спирала, достигайки прашеца полепнал по външната му страна.

На второ място се класира Константин Пасков, който е почти на 15 години, от град Видин и е ученик от Професионална гимназия „Асен Златаров“, Специалност Компютърна техника. Видеото е изцяло самостоятелна авторска работа на Костадин и е изготвено, като годишен проект по химия. Заснето е в личната аквапоник оранжерия на семейството му. Константин и Иван ще бъдат възнаградени с курс по мобилна фотография на път: уикенд в Рила, воден от професионален фотограф. Ето какво ни разказа Константин в своето видео:

Третото място заеха Фредерика Алексиева Михайлова от 9. клас, Георги Жеков Георгиев от 8. клас и техният ръководител и учител по информационни технологии от СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора – Владимир Илиев. Те участваха с видео, посветено на фракталната компресия, използвана при намаляване обема на видео файловете и печелят продукти по избор от магазина на списание Българска Наука (kupinauka.com).


РЕКЛАМА:

***

Почетното четвърто място заемат д-р Аспарух Камбуров, Минно-геоложи университет „Св. Иван Рилски“ и д-р Петко Якимов, Нов български университет с анимация, създадена за популяризиране на геодезията и сродните ѝ геоинформационни технологии сред ученици, родители и кандидат-студенти. Те също печелят продукти по избор от магазина на списание Българска Наука (kupinauka.com).

Списание Българска Наука реши да връчи и специална награда на Кристина Минчева и нейния модел Мария Маринова за фотографията „Enlightenment out of nowhere“. Те получават по един комплект обеци и колиета с електрически крушки от магазина на списание Българска Наука (kupinauka.com). 

kristina-mincheva-enlightenment2

Честито на победителите!!! 🙂


Европейска нощ на учените 2022 г.: