Учените откриха друга Земя

Автор
Превод: Виктория Бочевска
new-earth-2.jpg

Космическият телескоп на НАСА-”Кеплер” наскоро открил подобна на Земята планета, обикаляща близка звезда в обитаема зона от нашата галактика.

 “Кеплер-186f ” е на приблизително 500 светлинни години от Земята, в съзвездието Лебед (Cygnus).

Обитаемата зона, също позната като Златокоска зона, е област около звезда, в която планетарно-масовите обекти с достатъчно атмосферно налягане могат да поддържат вода в течно състояние в тяхната повърхност.

Макар да беше очаквано , че има най-малко 40 билиона планети с големината за Земята, обикалящи в нашият млечен път, това откритие е назовано като Първата планета с големината на Земята, открита в обитаема зона на друга звезда.

 Какво значи това?


РЕКЛАМА:

***

 Освен “Кеплер 186 f”, има още 4 други планети, които обикалят близки звезди в системата “Кеплер 186 f”.

 Това означава, че ако близката звезда до тази планета е подобна на нашето Слънце, тогава вероятността от живот на тази планета експоненциално нараства.

 “Ние знаем за само една планета, на която съществува живот-Земята. Когато търсим живот извън нашата слънчева система, ние се фокусираме в намирането на планети с характеристики, които напълно наподобяват тези на Земята.”- казва Елиса Куинтана, изследовател в SETI Institute at NASA`s Ames Research Center в Мофет Фийлд, Калифорния, и водещ автор на доклад, публикуван днес във вестник Наука.

“Откриването на планета с обитаема зона, сравнима със Земята по размер, е голяма крачка напред.”

 Близката до “Кеплер 186 f ” звезда има половината размер и маса от нашата Слънчева система и  получава само една-трета от енергията, която ние получаваме от Слънцето. “Кеплер 186 f” обикаля своята звезда веднъж на всеки 130 дни.

 За Автора

Грег Прескот,M.S. е основател и редактор на In5D и BodyMindSoulSpirit. Той е собственик на седмично духовно шоу по In5D Radio и насърчава духовните, метафизически и езотерични конференции в Обединените Американски Щати (USA) чрез In5d Events.

Грег понастоящем работи в сътрудничество с Michelle Walling, CHLC, за откриване на холистична walk-in клиника наречена AHH (Alternative Holistic Healthcare) в Сарасота, Флорида и предстоящи нови филиали по света, въз основа на този модел.


Европейска нощ на учените 2022 г.: