Учен в тяло на робот и ум на футурист

Рои Цезана ще гостува в София в своето “роботско тяло”, което той ще управлява и чрез което ще говори с жива връзка от САЩ.

Рои Цезана от Центъра за технологични анализи и прогнози, Университет по футуризъм, Тел Авив, Израел ще гостува в България, за да представи вижданията си за бъдещето на медицината и биологията. Но той няма да присъства лично, а ще изпрати робот, който ще управлява от САЩ.

За да се настроим на футуристична вълна събитието ще бъде предшествано от трима лектори. Инж. Стоян Владимиров ще говори на тема “Нашата Вселена – откъде идваме, накъде отиваме”. Редки генетични болести ще бъдат представени от гл.ас. Димитрина Митева, доктор от Биологически факултет на СУ. Доц. д-р Велислава Терзиева, Институт по биология и имунология на размножаването (ИБИР-БАН) ще ни запознае с хармонията в имунната система.

Събитието е организирано по проект „Въвеждане на съвременни методи от репродуктивната биология към образованието и работа с млади таланти“, № ДСД-2/05.04.2017 г. (ПМС347/08.12.2016) към Българска академия на науките, с ръководител гл.ас. Десислава Абаджиева.


РЕКЛАМА:

***

 

“ВЪВЕДЕНИЕ В БИОЛОГИЯТА”

ПРОГРАМА

10 май 2018 г. в Голямата зала на ИБИР (ет. 1)

15:00 – 15:35 ч. – “Нашата Вселена – откъде идваме, накъде отиваме” – инж. Стоян Владимиров

15:35 – 16:05 ч. – „Редки генетични болести при човека“-  гл.ас. Димитрина Митева, д-р, Биологически факултет, СУ

16:05 – 16:35 ч. – „Harmonia est discordia concors: за имунната система“ – доц. д-р Велислава Терзиева, ИБИР-БАН/ Медицински университет

16:35 – 16:55 ч. – кафе-пауза

17:00 – 17:40 ч. – „The Future of Medicine and Biology” – Рои Цезана в тяло на робот, PhD, Център за технологични анализи и прогнози, Университет по футуризъм, Тел Авив, Израел – в партньорство с Посолството на Израел в България.


Европейска нощ на учените 2022 г.: