УЧАСТВАЙТЕ ДО 30 НОЕМВРИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА STEM НАУКИ В УЧИЛИЩЕ „Търси се, кой е SUPER STEM в твоето училище“

За периода до 30 Ноември 2017г. ученици в България ще могат да участват в националния конкурс за STEM науки в училище (Science – Technology – Engineering – Mathematics) “Търси се, кой е СУПЕР STEM в твоето училище!“. Инициативата обединява иновативни идеи, интердисциплинарен подход и вдъхновение, за да се даде възможност за споделяне на постижения и успехи областта на STEM науките в училищата в България. Ученици от 1-ви до 13-ти клас ще могат да участват, като изпратят кратко резюме или до 3 минутно видео за свое постижение и/или експеримент, проект, хрумване, участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM. Участието може да е индивидуално или в екип, като се посочи лидерът на екипа. Ученици ще могат да номинират и своите любими учители в две категории DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR.  Награди и грамоти ще бъдат връчени на регионалните победители от регионалните градове и на националните победители SUPER STEM България.

Конкурсът има за цел да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират. SUPER STEM се провежда с подкрепата на АКСИДИА АД и DELTA 3 REAL ESTATE. Партньори на инициативата са Дигитална Национална Коалиция, Джуниър Ачийвмънт България, Българска Наука, Евроком, ABLE MENTOR и други. Националният конкурс се организира от EduTechFlag и се подкрепя в партньорство на знанието от водещия в света център за STEM науки – Научния Център.

STEM науките и задълбоченото им изучаване в училище имат водеща роля за бъдещите постижения на учениците и тяхното образователно и професионално развитие, и косвено влияе върху всички области на обществото.  Учениците могат да имат по-висок интерес и да учат ефективно, когато учат помежду си и от своите връстници, и когато самите ученици споделят за собствените си постижения. Неформалното обучение, извън училище може да има значителен принос за образователните резултати и интереса към STEM науките. Учителите, които насърчават учениците да се интересуват, проучват и експериментират, са водещ “двигател” за постиженията на учениците в STEM науките. Кой може да бъде SUPER STEM?

  • SUPER STEM са ученици, които участват/създават/творят/експериментират с проекти/идеи в областта на STEM (извън училище/неформална среда).
  • SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
  • SUPER STEM учител (STEM AMBASSADOR) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.

Регистрацията и регламента за участие са отворени до 30 Ноември 2017 г. Повече информация на: http://edutechflag.eu/stem и на e-mail: info@edutechflag.eu


РЕКЛАМА:

***


Европейска нощ на учените 2022 г.: