Тигр, прилетевший издалека

 

http://image.nauka.bg/tech/war/tank/01_Tiger.jpgТова оръжие сега се намира в серийното производство и ще бъде прието на въоръжение в армията на Република Корея. Както съобщават представителите на компанията, неговата първа демонстрация Flaing Tiger зад границата на Корея.

Дадената система е снабдена с двуместна купола със сдвоено 30 мм оръдие производство на Oerlikon Contraves. Насочването на оръдието се осъществява с помощта на оптико-електронна система, поставено в предната част на куполата, зад куполата е поставен обзорния локатор. В корейската армия също така е приета на въоръжение самоходната установка с ракети земя –въздух. Тази система е поставена на самоходно шаси, което получи името Pegasus. Машината е оборудвана с купола с осем готови за пуск ракети клас земя-въздух, а също така обзорен локатор и РЛС за съпровождане. И двете системи в днешно време се предлагат активно на международния пазар.
Компанията е прозвела около 2000 Корейски бойни машини на пехотата (KIFV) за армията на република Корея, а част от машините са експортирани за Малайзия. В днешно време се разработва ново поколение БМП, при който е увеличено нивото на защитеност, а също и ходовите качества и огневата мощ. На машината е монтирано 40 мм оръдие със сдвоена картечница с калибър 7,62 мм, и ляво от куполата, две пускови установки за противотанкови ракети. Машината също така е снабдена с компютъризирана дневно-нощна система за управление на боя, която позволява да се поразяват както неподвижни, така и движещи се цели с висока вероятност за поразяване от първия изстрел. Опитните образци са предадени на корейската армия за провеждане на оценъчни изпитания.  Макар компанията Doosan Infracore, основно да е известна като разработчик и производител на гъсенични бронирани бойни машини, тя сега усвоява производството на по търсените на пазара колесни машини. Тече серийното производство на лекия бронетранспортьор Barracuda с колесна формула 4х4 за външния пазар, също така компанията започна да разработва леки бронирани машини с колесна формула 6х6 и 8х8 за вътрешния пазар. В производството също така вземат участие и редица други корейски компании.


Европейска нощ на учените 2022 г.: