Търсене
Close this search box.

Световноизвестният учен проф. Андрю Коутс ще изнесе лекция на 24 юни в Аулата на СУ

 

Заповядайте на 24 юни от 19 часа в Аулата на СУ „Св. Кл. Охридски“ (адрес:  Ректорат на СУ, бул. Цар Освободител 15) за лекция на проф. Андрю Коутс,  професор по физика от Университетския колеж в Лондон, Великобритания. Проф.  Коутс има ключови приноси в редица минали и бъдещи мисии към тела в Слънчевата  система.  

В лекцията си „Изследване на Слънчевата система“, проф. Андрю Коутс ще  разгледа мисиите, които значително разшириха познанията ни за нашата звездна система. От мисията JUICE до Europa Clipper, през BepiColombo и емблематичния  Cassini-Huygens, лекцията ще обхване основните етапи и бъдещите перспективи в  космическите изследвания. 

Модератор на срещата ще бъде доц. д-р Владимир Божилов, преподавател в катедра  „Астрономия“ и зам.-декан на Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. 

Събитието се организира от екипа на младежкия SPACE & STEAM фестивал „HELLO  SPACE | Bulgaria Calling“, в сътрудничество с UK Science & Innovation Network in  Bulgaria, Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Институтът по  молекулярна биология „Академик Румен Цанев“ към Българска академия на науките. 

Лекцията ще бъде на английски език и е с вход свободен, но се препоръчва  предварителна регистрация от тук: https://forms.gle/3d25WvEXsFe2r7m76 

Връзка към официалното събитие във Facebook:  

https://www.facebook.com/events/1603579217042529/

Моля, не пропускайте това (1 минута четене)

БГ Наука моли за вашата подкрепа. Ние сме организация с нестопанска цел и се борим за каузата да направим науката по-близка до хората, като създаваме статии, видеа, аудио материали и други видове полезно и лесно разбираемо съдържание, безплатно в интернет.

Нямаме реклами в сайта и може да се чете приятно и лесно. Това пространство е ваше. 

Не бъдете от тези 99%, които подминават това съобщение. Бъдете от хората, които искат промяна.

Направете услуга на себе си и подкрепете БГ Наука, като се абонирате за 9 лв. на месец за сп. „Българска наука“

Ако можете да си позволите по-голяма сума може да направите Еднократен/Вечен абонамент за БГ Наука или да направите дарение към “Сдружение Форум наука” за повече безплатно полезно научно съдържание на български език. Повече тук >>

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.