Срещите на бъдещето с Ерик Фресине: Киберсигурност – Интернет заплаха ли е за личния ни живот?

12 декември 2016 (понеделник)

18.30 – 20.00 ч.

Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“ 3 , София 1000

Вход свободен, симултанен превод френски / български

Ерик Фресине

Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.


РЕКЛАМА:

***

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Публичен дебат на тема „Киберсигурност: Интернет заплаха ли е за личния ни живот?“, ще се проведе на 12  декември (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Ерик Фресине и Албена Спасова ще говорят за новите постижения в областта на защита на данните, за рисковете и последствията, свързани с киберзаплахите, начините да се изправим пред тях с, а също и какво поведение да възприемем, за да предпазим личните си данни.

 

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Ерик Фресине и Албена Спасова ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева.

________________________________

Ерик Фресине е офицер от френската национална Жандармерия, учен и есеист, съветник към Префекта за борба с киберзаплахите във френското Министерство на вътрешните работи, член на Висшия съвет за стратегически обучения и изследвания.

Албена Спасова е специалист по информационна сигурност, председател на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберразследвания.


Европейска нощ на учените 2022 г.: