Сравнение на опциите, които имате, за взимане на голяма сума пари на заем

Многообразие от причини води до недостиг на финансови средства и необходимост от финансова помощ. При възникнала нужда от заем сме изправени пред трудно решение – какъв начин на финансиране да изберем. За да си отговорим на този въпрос и да направим информиран избор, следва за разгледаме основните плюсове и минуси на всички възможности, които имаме, за осигуряване на нужното ни финансиране. 

Заем от приятел

Този начин да се сдобием с необходимите ни финансови средства притежава редица  предимства – удобен, бърз и безлихвен е, не натоварва бюджета ни, винаги можем да не върнем кредита от приятел в уговорения срок, без да доведе закъснението ни до наказателни лихви и лошо кредитно досие. Недостатъците реално обаче са много повече. Взимането на голям заем от приятел може да разруши отношенията ни, а това е твърде висока цена. Друг недостатък произтича от факта, че не всеки има близки хора със стабилни финансови възможности, които имат могат да заемат голяма сума на приятел.

Кредит от небанкова финансова институция

Бързо решение, при което не се изисква посочване на поръчители и доказване на доход и се кандидатства изцяло онлайн. Сумите, които се отпускат, обаче са малки и това прави бързия кредит неподходящ за нас, ако сме от потребителите, нуждаещи се от значителна сума на заем.


РЕКЛАМА:

***

Кредит от банкова финансова институция

Кредитът от банкова финансова институция е полезен финансов продукт, задоволяващ нуждата от финансови средства, ако бъде правилно избран и съобразен с индивидуалните възможности и бюджет. В случай, че кредитът не е подходящият за нас, тегленето му може да е начало на сериозни финансови проблеми, навлизане в кредитна спирала, лошо кредитно досие и финансов крах. На пазара са налични различни кредитни продукти, отпускани от банките, сред които да изберем най-подходящия. Удачен избор за потребителите, нуждаещи се спешно от значителна сума на заем, са бързите банкови кредити, при които кандидатстването се осъществява изцяло онлайн, а средствата се отпускат до минути по облекчена процедура и само срещу лична карта. Ако например искам кредит до 10 000 лв. мога да се възползвам именно от предимствата, които предоставят бързите банкови заеми. 


Европейска нощ на учените 2022 г.: