Silhouette soft. Нов метод за лицево подмладяване


Реклама:

Безплатен курс „Комуникация на науката“***

2.1.jpg

  Silhouette soft. Нов метод за лицево подмладяване

 Д-р Христо Лозанов ДМ, Д-р Владимир Василев ДМ.

  Резюме

 

          Силует софт е нов метод за подмладяване на лицето. Методът се състой в имплантиране на конци, които са изградени от поли-млечна киселина, като върху конците са разположени конуси, които са с насоченост бидирекционално (в две противоположни насоки). Конците са напълно резорбируеми и след изтичане на 1 година може да се счита, че се разграждат от организма.


Разбери повече за БГ Наука:

***

 Материал и метод

 Представяме 1 случай при пациентка на 45 г. с мезотерапия при който се комбинира метода за middle facelift с мезотерапия, при които  получихме  отличен естетичен резултат. Пациентката бе проследена за период от 2 години без каквито и да било оплаквания от страна на направените процедури.

 Хирургична техника

 Предварителната хирургична маркировка включва маркирането на 2 взаймно притягащи се области, тъй като конусчетата разположени върху конците са с две различни направления. Едно срещу друго и след като се разположат в кожното ламбо създават тъканна срещуположна тяга. Хирургичната процедура е проста за изпълнение, безопастна и ефективна. В нашият случай е ориентирано за подобряване на района около назолабиалните гънки, като хирургичните точки бяха насочени нагоре и назад в лицето.

 

  2.jpg

 Коментар

 Методът   е приложим и при млади жени, които са във фаза първа и втора степен на мелоптоза. Силуетсофт е много проста процедура и бърз метод, който не налага хирургично отпрепариране на тъканите, с което  се избягват усложненията на хирургията въобще. За постигане на максимален резултат методът може да се комбинира с други минимално и неинвазивни методики за подмладяване на лицето, като  блефаропластика дермални филъри и мезотерапия.Ние считаме че методът не е подходящ заедно с ботокс.

 

2.2.jpg

 

 
 

Книгопис

 1.     Ulloa, M.G.: The Ageing Face. Piccin, Turin 1983

 2.     Sulamanidze, M.A., Fournier, P.F., Paikidze, T.G., Sulamanidze, G.M.: Removal of facial soft tissue ptosis with special threads. Dermatol Surg 2002;28:367-371

 3.     Ramirez OM, Maillard GF, Mussolas A. The extended subperiosteal facelift: a definitive soft tissue remodeling for facial rejuvenation. Plast Reconstr Surg 1991;88:227-236

 4.     Saylan Z. The S-lift for facial rejuvenation. Int J Cosmet Surg 1999;7:18-24

 5.     Sasaki GH, Cohen AT. Meloplication of the malar fat pads by percutaneous cable-suture technique for midface rejuvenation: outcome study (392 cases, 6 years experience) Plast Reconstr Surg 2002;110:635-654

 


Реклама:

сп. "Българска Наука", брой 168 (Този брой е безплатен)***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.