Сериозна конкуренция сред първите кандидати за конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022”


Безплатна доставка за Канчета с Научни картинки:

***

 

Иновативни стартъпи от последната година и пазарни лидери с нови постижения са сред първите кандидати в Конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022”. Събират се номинации до 12 октомври, сряда, 23:45 часа на онлайн платформата https://innovation.bg.

В конкурса до момента са заявили участие новостартирали компании от последните две години с успешна пазарна реализация, компании с интересни социални иновации, както и утвърдени предприятия, които се разрастват и разширяват своята R&D дейност. Образователните услуги и ИТ успехи отново предизвикват внимание с потенциала си.

В конкурса до 12 октомври могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 7 категории – пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална трансформация, иновативно новостартирало предприятие и др.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, бизнес клъстери, браншови организации и медии определя победителите.

Финалистите и победителите получават експертна и медийна подкрепа за бизнеса си и правото да използват утвърдената марка „Високи постижения в иновациите“ / ’Excellence in Innovation’ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации”. Отличията в конкурса се връчват по време на Националния иновационен форум през декември. Над 130 предприятия – новостартиращи, развиващи се и утвърдени пазарни лидери са били финалисти в конкурса, сред които Къпфи ООДОренда Груп ООДА Дейта Про ООДОндо Солюшънс ООД.

“Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2021“ е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на една компания. Бяхме отличени в категория „Пазарно лидерство“. Наградата вдъхнови всеки един човек от екипа ни, всичките ни доставчици и партньори. Затвърди позициите ни на европейския пазар, привлече много нови клиенти. След участието в конкурса още повече сме отдадени на идеята за иновационното развитие в сферата на натуралната козметика. Още не е минала една година след като получихме наградата, а вече имаме одобрен проект за построяване на нова производствена база, която ще увеличи капацитета на производство с 20 пъти“, казва Силвия Павлова, съосновател на „Оренда Груп“ ООД,  победител в категорията „Пазарно лидерство“ на Конкурса през 2021. Тя е позната с марката си бяла биокозметика Wooden Spoon.

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2022“ се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и на София Тех Парк, със съдействието на БАУХ – Българска асоциация за управление на хора, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологииBESCO – Българската стартъп асоциация и PARA – Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика в подкрепа на иновационното развитие.

Медийни партньори на Конкурса: предаването „Иновативно“ на БНТБългарско национално радио – Радио СофияDаrik.bgDigitalkKaldata.bgсписание “Икономика”списание „Българска наука“IndustryInfo.bg3e-news.netProfiLand.netEconomy.bgESGnews.bgInternet media group и Digital4Bulgaria.

 

За повече информация посетете интернет страницата на конкурса или ни пишете на e-mail: innoaward@online.bg. За връзки с медиите: maya.tsaneva@online.bg


Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.