Сериозна конкуренция сред първите кандидати за конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022”

Сериозна конкуренция сред първите кандидати за конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022”

Сериозна конкуренция сред първите кандидати за конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022”

Сериозна конкуренция сред първите кандидати за конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022”


Направи дарение на училище!***

 

Иновативни стартъпи от последната година и пазарни лидери с нови постижения са сред първите кандидати в Конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022”. Събират се номинации до 12 октомври, сряда, 23:45 часа на онлайн платформата https://innovation.bg.

В конкурса до момента са заявили участие новостартирали компании от последните две години с успешна пазарна реализация, компании с интересни социални иновации, както и утвърдени предприятия, които се разрастват и разширяват своята R&D дейност. Образователните услуги и ИТ успехи отново предизвикват внимание с потенциала си.

В конкурса до 12 октомври могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 7 категории – пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална трансформация, иновативно новостартирало предприятие и др.


Разбери повече за БГ Наука:

***

Жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, бизнес клъстери, браншови организации и медии определя победителите.

Финалистите и победителите получават експертна и медийна подкрепа за бизнеса си и правото да използват утвърдената марка „Високи постижения в иновациите“ / ’Excellence in Innovation’ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации”. Отличията в конкурса се връчват по време на Националния иновационен форум през декември. Над 130 предприятия – новостартиращи, развиващи се и утвърдени пазарни лидери са били финалисти в конкурса, сред които Къпфи ООДОренда Груп ООДА Дейта Про ООДОндо Солюшънс ООД.

“Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2021“ е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на една компания. Бяхме отличени в категория „Пазарно лидерство“. Наградата вдъхнови всеки един човек от екипа ни, всичките ни доставчици и партньори. Затвърди позициите ни на европейския пазар, привлече много нови клиенти. След участието в конкурса още повече сме отдадени на идеята за иновационното развитие в сферата на натуралната козметика. Още не е минала една година след като получихме наградата, а вече имаме одобрен проект за построяване на нова производствена база, която ще увеличи капацитета на производство с 20 пъти“, казва Силвия Павлова, съосновател на „Оренда Груп“ ООД,  победител в категорията „Пазарно лидерство“ на Конкурса през 2021. Тя е позната с марката си бяла биокозметика Wooden Spoon.

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2022“ се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и на София Тех Парк, със съдействието на БАУХ – Българска асоциация за управление на хора, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологииBESCO – Българската стартъп асоциация и PARA – Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика в подкрепа на иновационното развитие.

Медийни партньори на Конкурса: предаването „Иновативно“ на БНТБългарско национално радио – Радио СофияDаrik.bgDigitalkKaldata.bgсписание “Икономика”списание „Българска наука“IndustryInfo.bg3e-news.netProfiLand.netEconomy.bgESGnews.bgInternet media group и Digital4Bulgaria.

 

За повече информация посетете интернет страницата на конкурса или ни пишете на e-mail: innoaward@online.bg. За връзки с медиите: maya.tsaneva@online.bg


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.