Семинар с Влади Божилов: „Earth 2.0: The Future of Mankind in Space“

Space Awareness уебинар: Earth2.0 – The Future of Mankind in Space

Местоположение: Онлайн

Организатор: Space Awareness

Тип на събитието: уебинар


РЕКЛАМА:

***

Целеви групи: учители и ученици от начално и средно образование, образователни органи, изследователи и др.

Тема: Нашата крехка планета, нашата чудесна вселена (Our Fragile Planet, Our Wonderful Universe)

Език на събитието: английски

Уебинарът ще се проведе онлайн на 30 октомври 2017 г.

Семинарът е отворен за всички, но е необходима регистрация. Регистрирайте се сега като попълните формуляра за кандидатстване: тук!

В този уеб семинар д-р Владимир Божилов ще обсъди темата за непрекъснато нарастващия брой екзопланети, открити в орбита около звезди, различни от Слънцето. Ще успеем ли да намерим близнак от Земята – далечен свят, който можем безопасно да наречем „нов дом за човечеството“? Защо Земята е толкова специална и как учените могат да търсят извънземни форми на живот? Присъединете се към нашия уеб семинар, за да се запознаете с вълнуващото поле на екзопланетите и търсенето на обитаемост, за да разберете за най-новите открития в астрономията!

Уебинарът ще се проведе от д-р Владимир Божилов, който има докторска степен по астрономия. Понастоящем е главен асистент в катедра „Астрономия“, Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Основните му научни интереси са активни галактически ядра (AGN) – квазари и блазари при високочестотно преместване, космология, екзопланети и обитаемост.

Освен че е активен учен и преподавател, Владимир е активен научен сътрудник с повече от 100 медийни изяви по радиото и телевизията и често представящ се в научни събития като Софийския научен фестивал. Спечели втора награда в конкурса FameLab 2010 за популяризиране на науката и първа награда в „Hall of FameLab International 2014“. Автор е на над 60 статии в различни български научно-популярни списания и съавтор на популярна книга за екзопланети и обитаемост ( „Живот и Вселената“, 2010). Владимир е и главен редактор на списание „BBC Знание” и лектор в Детския научен музей „Музейко“.

Image: The Future of Mankind in Space
Credit: Economist.com


Европейска нощ на учените 2022 г.: