Търсене
Close this search box.

Европейска нощ на учените в Рожен

30 септември (петък) 2016

 

Кога   19:00-20:00 часа

Къде  София Тех Парк

            Национална астрономическа обсерватория Рожен

Как     вход свободен

 

19:00-20:00, главно фоайе

Дигитален FRESH: приказка за светлината

Видео връзка с Националната астрономическа обсерватория Рожен. Директорът на обсерваторията Никола Петров ще разкаже „приказка“ за светлината, ще ви потопи в звездния свят на астрономията и не на послесно място ще ви пренесе в обсерваторията в Рожен. И като при всяка приказка, и в тази разказвачът ще се радва да отговори на въпроси от любознателни слушатели.

 

Магия FRESH: на гости в обсерваторията

Ученическа група със силно изразен интерес към астрофизиката ще прекара една незабравима нощ в обсерваторията. Младите астрономи ще разгледат най-големия действащ научен комплекс по астрофизика в Югоизточна Европа; при подходящо метеорологично време ще наблюдават небосклона през телескопите на обсерваторията и независимо от времето навън ще присъстват на лекция под купола на двуметров телескоп.

Това събитие е предназначено за група деца от Смолян, които прекарват голяма част от свободното си време в занимания по физика и астрономия. То има за цел да ги поощри да продължат да развиват интересите си и да поддържа любознателността им жива.

 

 

Европейски кът