Есенното издание на Ratio 2019: Защо не бива да го пропускаме

Броени дни остават до есенното издание на Ratio, което за пореден път ще прикове вниманието ни със завладяващи теми и интригуващи лектори. Нямате търпение да научите какво предстои? Открехваме завесата:

Д-р Мартин Модер ще застане пред нас, за да ни поведе на шеметно пътешествие из света на човешките гени и науката на бъдещето. Възможно ли е да създадем Свръхчовек? След първите „дизайнерски” бебета, колко близо сме всъщност до това да променим из основи начина, по който се реализира генетичната ни информация? Можем ли да преодолеем човешките граници и ако ги надскочим, до какво би довела човешката оптимизация?

Вълнуващо, нали?

Във втората лекция д-р Робин Андрюс ще ни разкрие необичайни факти за Слънчевата система, за които никога досега не сме подозирали. Ще чуем за палачинковите изригвания на Венера, за радиоактивното сърце на Плутон, за диамантите, които валят на Сатурн, за астероиди терминатори, реки от течно злато и извънземни вулкани, способни да заличат цели светове. Елате с нас на това удивително пътешествие и пробвайте да размахате ръце на Титан – вероятно ще полетите нанякъде из безкрая.

И това не е всичко…


РЕКЛАМА:

***

Защото Джонатан Петит ще разбули пред нас някои от загадките на нашето ДНК. Ако някога сте се питали “По какво човешкият геном наподобява модно списание?” или “Как консумацията на мляко е обвързана с надмощието на белите?”, Петит е човекът, който има отговорите на вашите въпроси.

Партньор на събитието е БГ Наука, на чийто щанд ще можете да закупите за себе си или приятел оригинални научни тениски и бижута  напълно в духа на разискваните супер любопитни теми. Възползвайте се от възможността със закупуването на билет за събитието да получите и абонамент за списание „Българска наука“ на специална промоционална цена!

Очакваме ви на 10 ноември, неделя, от 10 до 18 ч.  в Sofia Event Center. Приключението си заслужава!

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: