„Пролетен фестивал на науката“ 13-14 април 2019г.

 

В уикенда на 13-ти и 14-ти април „Пролетният фестивал на науката“ ще събере под общ знаменател учени и изследователи от различни сфери, технологични компании, бизнеси, организации, образователни институти, иновативни start-up-и, търсещи решение на технологични и научни проблеми, давайки им възможност да опитат на практика същността и постиженията на науката, които определят съществуването ни в днешния изтъкан от технологии свят. Това означава програма, пълна с демонстрации, експерименти, открити уроци и работилници в рамките на два дни.

Първото издание на фестивала бе на 15-ти септември 2018г. като тогава успяхме да завладеем не само аудиторията, но и всеки случаен минувач, преминаващ покрай нас.
Тази година мащабът на фестивала ще бъде двойно по-голям с двойно повече изложители и възможност за изява на научните им постижения до момента. Събитието ще включва интереси като химия, астрономия, физика, социология, роботика, технологии, география, геология, етнография, изследвания от различни научни институти, измервания и други. Ще запазим най-интересното за тези, които ни посетят на място.

„Пролетният фестивал на науката“ дава възможността на всеки желаещ да участва и да се включи в програмата. Ние подкрепяме изявата на иновативни бизнеси, технологични компании и преприятия, научни институти, експериментални центрове, лаборатории, индивидуални учени, изследователи, творци на науката да разкажат повече за себе си, да представят разработките си и да разпръснат вдъхновението си в атмосферата на събитието.


РЕКЛАМА:

***

Полезни линкове за повече информация:

https://www.facebook.com/apebulgaria

https://www.facebook.com/events/2608681292497935/

Регистрационна форма за изложители: https://goo.gl/forms/rWGrV7IxDybzy0yq1

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: