„Дългият път към звездите“ на Фестивала на науката

„ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“ (пърформанс)
13 май 2018, неделя – 11:00 до 12:00
Локация: зала Мтел Арена в сграда „Джон Атанасов“ на София Тех Парк
Обща публика
Вход с безплатни пропуски

Запознайте се по един нестандартен начин със света на астробиологията и търсенето на втори дом за човечеството в далечния Космос. От тази интерактивна пърформанс-лекция ще разберете за някои от най-новите научни теории за произхода на Слънчевата система и живота като цяло. Смелият авторски екип обединява театъра с науката – Андреа Брунело, режисьор и драматург в “Jet Propulsion Theatre” (www.jetpropulsiontheatre.org), Италия, д-р Владимир Божилов, преподавател във Физическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, Димитър Узунов, режисьор и актьор във “Famille Mundi”, Париж (www.famillemundi.com), и “Арте Урбана Колектив”, София (arteurbanacollectif.com).

На английски език без превод на български.

Екипът реализирал “ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ“:
Режисьор: Андреа Брунело
Текст: Д-р Владимир Божилов, Димитър Узунов, Андреа Брунело
Участници: Д-р Владимир Божилов и Димитър Узунов
Видео: Никола Налбантов
Музика и звук: Алексей Николов
Визуална идентичност: Елена Гамалова
Глас: Тимъти Лоун
Асистент: Александрина Джасем


РЕКЛАМА:

***

Проектът се реализира от Форум “Демокрит”, “Jet Propulsion Theatre” и “Арте Урбана Колектив” с финансовата подкрепата на “Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.” на Национален фонд “Култура”.

Резервирайте вашия безплатен пропуск тук: https://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival/programme/events/2018/long-way-stars

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: