Търсене
Close this search box.

„Ало, Слънце“ – Космическият танц на Слънцето и Луната

„Ало, Слънце“ – Космическият танц на Слънцето и Луната

„Ало, Слънце“ – Космическият танц на Слънцето и Луната

„Ало, Слънце“ – Космическият танц на Слънцето и Луната


Направи дарение на училище!***

 

Присъединете се към нас на 8 април от 19:00 часа, когато София Тех Парк ще се се превърне в сцената, на която Слънцето и Луната ще изпълнят своя космически танц, кулминиращ в пълно слънчево затъмнение. 


Излъчването на рядкото космическо явление е акцентът на събитието „АЛО, СЛЪНЦЕ“, организирано съвместно от Ratio и младежкия научен фестивал АЛО, КОСМОС | Говори България.

 


Разбери повече за БГ Наука:

***

„АЛО, СЛЪНЦЕ“ обещава вечер на космическо вълшебство и научни открития, кулминираща в живото предаване на рядкото явление, което ще се наблюдава над северната част на Атлантическия океан, Северна Америка и централната част на Тихия океан.

Програмата ще включи още интригуващи презентации от експерти, които ще разяснят сложната физика, антропология и астрофизика зад завладяващия феномен на затъмнението.

 

Сред гост лекторите на събитието ще бъдат:

 

Доц. Камен Козарев – астрофизикът и доктор на науките от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория към БАН, който ще ни запознае с физиката на Слънцето и слънчевата активност.

ПрофДиана Гергова – български археолог в областта на тракийската култура, която ще ни сподели повече за античните легенди, Слънцето като символ и древния поглед на траките.

 

Заедно ще полетим в Космоса, за да разгледаме отблизо Слънчевата система. Ще се спрем на небесните тела Луна, Земя и Слънце, за да разберем по-добре това астрономично явление. Ще обсъдим влиянието на Слънцето върху културата и развитието на обществото през годините.

Не пропускайте тази екслузивна възможност, присъединете се към нас на 8 април!

Детайли за събитието:

  • Дата: 8 април
  • Час: 19:00 ч.
  • Място: София Тех Парк
  • Билети: ТУК
  • Вход за деца: Безплатен при придружаване от възрастен. 

За HELLO SPACE Festival:
Фестивалът HELLO SPACE е годишно събитие – празник на любопитството, имащ за цел да вдъхнови и ангажира малки и големи с чудесата на науката, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката (STEAM).

За Ratio:
Ratio се ангажира с насърчаването на научната грамотност и развитието на култура на любопитство и изследване. Чрез иновативни програми и привлекателни събития, Ratio се стреми да покаже красотата, мистерията и вдъхновението, които науката създава в света около нас като говори за научни теми на прост език.


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.