Първа Национална конференция по природни науки и иновации

2014122717.jpg

На 24 и 25 март 2014 година в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе Първата Национална конференция по природни науки и иновации: диалог между държавата и обществеността. Кой подкрепя най-талантливите ученици в България под патронажа и с участието на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

2014122717.jpg (720×576)

Това е първото подобно събитие в България. В десетилетната история на участието на страната в международни олимпиади – от 1959 г. досега, няма събитие, в което да са представени всички национални олимпийски отбори по природни науки. Конференцията се организира от Сдружение на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН), Българска академия на науките, Институт по математика и информатика на БАН, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – Факултет по химия и фармация, Факултет по биология, Факултет по физика, Съюз на математиците в България,  Ученически институт по математика и информатика, Българска Асоциация за Информационни технологии, Сдружение на директорите на математически и природоматематически гимназии. Конференцията се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката, СУ „Св. Климент Охридски“, Мусала Софт, Български дарителски форум и в чест на 10-годишнината на Американска фондация за България.

 

В конференцията ще участват множество медалисти от международни олимпиади, учители от цялата страна, обучители и ръководители на националните олимпийски отбори на Република България в международни олимпиади по математика, информатика, физика, химия, биология, астрономия, математическа лингвистика и отбора на младите физици.


РЕКЛАМА:

***

Конференцията цели да провокира задълбочен и съдържателен диалог между всички участници в процеса на подготовка и участие на българските отбори по природни науки в международни олимпиади и състезания.

На 25 март от 10.00 ч., по време на Тържествена сесия, Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще награди за цялостен принос към олимпийското движение акад. Благовест Сендов, акад. Петър Кендеров и доц. Д-р Красивир Манев, както и учители, които имат особени заслуги за подготовката на  ученици, спечелили медали на  международни олимпиади по природни науки.Алексей Христов

Председател на УС на СРООПН

 

02 9897982; 0897896134Европейска нощ на учените 2022 г.: