Проф. д-р Невена Милева: ПОСТАВЯМ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД МЛАДИТЕ

ВИЗИТКА
Проф. Невена Милева е родена в Самоков. Завършила е инженерство в Техническия университет – София, и образователни технологии в Университета Туенте, Холандия. Защитава докторантура в ТУ – София. От 1990 година е преподавател в Пловдивския университет. През 2001 г. става доцент в катедра ЕКИТ, а през 2011 година – професор. От 2011 година е заместник-ректор по наука, научноизследователска и проектна дейност
и международно сътрудничество на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Научните £ интереси са в областта на електронното обучение и обучението с мобилни устройства, ръководител е на над 10 европейски проекта. Членува в Образователната секция на IEEE.

 

– Каква е частта на учения във Вашата личност и имате ли непознати за колегите и студентите си страни?

– Не мисля, че някой може да определи каква част от него е администратор, каква – учен, каква – преподавател. Умението е да можеш да съчетаваш учения с администратора, с преподавателя, с майката, съпругата и най-вече жената. Всеки има страни от личността си, които са непознати за другите, които са скрити, затворени в интимния му свят. Не искам да говоря за тях, те са моето аз.

 


РЕКЛАМА:

***

Цялото интервю вижте в сборника “Хора на науката – Университетът като убежище на мисълта” – свали от ТУК (pdf)

Вижте повече за Нощ на учените 2020 тук https://nauka.bg/nosht2020/


Европейска нощ на учените 2022 г.: