Прилив от нови компании в Конкурса „Иновативно предприятие на годината 2020“

Националният конкурс „Иновативно предприятие на годината 2020“ отбелязва ръст на кандидатурите на стартъпи. За 16 година Конкурсът търси български новостартиращи и утвърдени предприятия, които успешно са разработили и внедрили иновации в своето производство и управление, предоставяне и управление на услуги. „Иновативно предприятие на годината 2020“ се провежда под егидата на Президента на Р. България Румен Радев. 

„Традиционни лидери във водещи сектори са подали кандидатури в конкурса, но новостартиралите и развиващи се предприятия създават здравословна и активна конкуренция. И тази година журито ни от експерти, предприемачи, изследователи ще бъде затруднено в решенията си. Щастливи сме да отбележим, че иновационните компании откриват и нови възможности, наравно с предизвикателствата през тази извънредна година“, казва Даниела Чонкова, ръководител на 

програма „Иновации и подкрепа за бизнеса“ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, организатор на 

конкурса. В журито влизат представители на институции и финансиращи организации, водещи български университети, клъстери, БЕСКО.  


РЕКЛАМА:

***

Освен наградата „Иновативно предприятие на годината 2020“ в 8 категории, отличените фирми в конкурса получават и правото да използват марката „Високи постижения в иновациите“ (Excellence in Innovation) на Фондация „Приложни изследвания иExcellence in Innovation) на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Над 120 компании в различни икономически сектори – от новостартиращи фирми до пазарни лидери, са получили признание за успешните си иновационни проекти. Сред победителите в конкурса са „Спесима“, „Принтиво“, „Софтуерен университет“, „Скейл Фокус“, „Ултрафлекс Корпорейшън“, „Интернешйнъл Пауър Съплай“, „Провиотик“, „Найкомс“, „Ведамо“. 

Кандидатстването онлайн е отворено до 21 октомври 2020 г., 23:45 часа на https://innovation.bg/. В инициативата могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 8 категории като пазарно лидерство, социална или зелена иновация, дигитална трансформация. 

Конкурсът цели да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в отделни категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации. 

Конкурсът се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България , с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие. 

Медийни партньори: Радио София, сп. Икономика , Economic .bg, Computer World, Kaldata.com, списание „Българска наука“ , Nauka.bg и Uspelite.bg , Industryinfo.bg

Конкурс „Иновативно предприятие на годината 2020“ 

ФБ събитие 

Церемония по връчване на марката „Високи постижения в иновациите“, 30 януари, 2020 г.  

Марка на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ за „Високи постижения в иновациите“-Excellence in InnovationExcellence in Innovation

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: