Полезни съвети от Revita при избор на билкови продукти

Аптеки Ревита

Билковите продукти са много полезни за различни заболявания и състояния на организма. Това е така, защото при направата им се използват само чисти билкови съставки. Освен за профилактика на здравето и добрия тонус биха могли да бъдат използвани и за лечение на много различни болести.

Как да изберете подходящите продукти

Преди да се насочите към закупуването на какъвто и да било суплемент за вашето здраве, е много важно да го проучите. Има няколко неща, на които да обърнете внимание, като преди всичко потърсете информация за състава му:

  • убедете се, че в съдържанието му няма изкуствени подсладители, стабилизатори и консерванти, защото те могат да ви навредят повече, отколкото да помогнат. Търсете такива, които са на билкова основа;;
  • уверете се, че при приготвянето на добавките не са използвани вредни химични процедури. Най-добрият начин за извличане на полезните вещества от билките е чрез замразяване или сушене, след което се предлагат под формата на прах или концентрирани в меки, желатинови дражета.

Как се приемат

Важно е да знаете, че билките и билковите добавки се приемат по схема за определен период от време и след това задължително се прави почивка. Няма значение по какво предназначение ще ги използвате – за отслабване, против косопад, диабет, пречистване на организма, за високо кръвно, стрес или сън и др. 

При наличието на хронични заболявания, приемът на такъв вид добавки трябва да става след консултация с лекуващия ви лекар – той най-добре знае кой медикамент е подходящ за състоянието ви. Винаги стриктно спазвайте предписанието му. Макар и полезни, предозирането с някои видове може да е опасно за вашия организъм.

При избирането на хранителни добавки и билки най-важен е резултатът, който очаквате да бъде достигнат. Ако искате да имате бързи и видими постижения, задължително трябва да използвате качествени, проверени и сертифицирани продукти. Само така ще бъдете спокойни и сигурни, че не вредите на тялото си, а напротив – помагате му да функционира по-бързо и качествено.

Можете да откриете хранителни и билкови добавки, както и сушени билки с различно предназначение, на атрактивни цени. Най-важният съвет при избирането на билковите продукти за вас и вашето семейство е да избирате билки и добавки само от проверени онлайн магазини, споделят от Revita.bg.

 

 

***