Слушай наука 

[ПОДКАСТ] Науката решава проблеми, vol.07: Истории за стъклото

Наука за материалите – какво е това?

Всичко, на което се гради модерният ни свят, са най-различни материали – от класическите дърво и камък, през метала и бетона, които са навсякъде, до ултрависокотехнологичните полимери и въглеродни материали. Един от материалите, съпровождащи човечеството още от древността, е стъклото и въпреки че го познаваме от хиляди години, то все още има с какво да ни изненада!

От нанотехнологиите в средновековните църкви, през случайно изобретеното стъкло за коли, до стъклопакета и смартфона, стъклото крие интересни факти, но и митове, чакащи да бъдат разбити на парчета.

На 26-ти юни от 19 ч. химикът, учител и комуникатор на науката Наско Стаменов ще ни разкрие всички тайни на този красив и едновременно някак опасен материал.

https://www.facebook.com/events/2122791707965330/

„Науката решава проблеми“ е поредица на Българска наука и MOVE.BG, в която всеки месец гостува учен, който разказва за себе си и своята работа през призмата на това как науката променя живота на хората и разрешава конкретен проблем.

*Българска наука е най-голямата научна медия в България, чиято цел е да сближи учените и останалата част от обществото.

**MOVE.BG е платформа на създаващите хора. Търсим иновативни решения за обществена промяна, работим за устойчиво развитие и утвърждаваме култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

avatar
  Subscribe  
Извести ме

Related posts