[ПОДКАСТ] Защо Наско и Теди организират виртуалните визити в ЦЕРН


Безплатна доставка за Канчета с Научни картинки:

***

 

Запишете се за виртуална визита: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTVyj33UODPUJL73MwcviwQ6901rL10TzVi25vEQz-Gv0QcQ/viewform

 

Интересите и опитът на Атанас се вписват съвсем естествено в профила му на софтуерен инженер. Въпреки че професионалния му път започват от индустрията преди няколко години той решава да запише магистратура по ядрена физика в Софийски Университет и така от 2012 до 2017 той се озовава в академична среда като софтуерен инженер в два различни екипа на най-големият експеримент на ЦЕРН (CMS).

Теодора е специалист по комуникации, онлайн реклама и дигитални технологии. Преди няколко години става част от екипа на TEDxCERN като основен координатор на сателитните събития, като за последното издание TEDxCERN събитието е излъчвано едновременно в над 30 странин на 5 континента и в над 70 локации, като 2 от локации са в България.

През последните 4 години, Наско и Теди се доказват като мултидисциплинарни активисти и доброволци в няколко социално и културно ангажирани проекти. Те са отдадени на иницитивата за популяризиране на дейността на ЦЕРН като координатори на виртуални посещения на различни локации в най-голямата лаборатория за ядрени изследвания в света. Основната цел на всяка виртуална визита е да предизвика любопитство към науката и повече информираност както за международната научна среда, така и да покаже повече българи, които са част от семейството на Европейската лаборатория за ядрени изследвания (ЦЕРН).
 

От средата на миналата година двамата с Атанас представляват България в IPPOG – Международната организация за промотиране на физиката на елементарните частици и фундаменталната наука като цяло.


Разбери повече за БГ Наука:

***


Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.