Песни от Балканската война

 корица - финал - Copy.jpg
http://image.nauka.bg/ads/Slide/audio_balkanska.jpg
През 2012-2013 година се честват 100 години от Първата балканска война, известна сред историците и населението като „Освободителна“.
    Ние като граждани решихме да дадем своя принос към изразяването на почит и преклонение пред подвига на предците ни.
    По този повод обединихме усилията и средствата си и направихме записи на музикалния албум „Песни от Балканската война“ в Българско национално радио. Радиото като държавна институция откликна на нашата покана да осъществим издаването на песните съвместно и така през месец ноември аудио-албумът е готов. Той е ко-продукция между „БНР“ и „3 М Студио“ ООД.
    Изпълнители на песните са световноизвестната народна певица Любка Рондова, хорът и оркестърът на най-стария ансамбъл в България „Гоце Делчев“ – София, под вещото ръководство на композитора и диригент Никола Ваклинов.
    Текстовете на песните разказват за епичните битки при Чаталджа, обсадата и предаването на Одрин от Шукри паша на българските войски, както и други истории от бойното поле.
    В албума има и художествен текст, който е написан от драматурга Яна Добрева и е в изпълнение на Веселин Калановски. Целта му е да разкаже за тогавашните времена, да накара хората да се почувстват горди наследници на героите от тази война.
    Бихме искали този албум да стане достояние на колкото може повече българи, които да чуят и усетят народното творчество, родило се през време на кървавите битки.
 
Владимир Тодоров:
Управител на „3 М Студио“ ООД

 

Аудиодиск на Ансамбъл „Гоце Делчев“

Цена: 10 лв.
Поръчка на тел. 0899853113

 

или – Store.BG –  http://www.music.sto…kata-vojna.html

 

 


РЕКЛАМА:

***

Прикачени миниатюри

  • предна корица - финал.jpg
  • BALKAN_WAR_COVER_02.jpg
  • BALKAN_WAR_COVER_03.jpg

Европейска нощ на учените 2022 г.: