Първи по рода си NFT хакатон с $12,000 награден фонд за победителите

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

 

Иновативно състезание, организирано от Data Science Society и Nexo  в партньорство с Асоциация за развитие на София и Столична библиотека, събира млади учени и професионалисти в предизвикателство за прогнозиране цените на NFT активи  

Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи и Data Science Society, глобална мрежа на специалистите в обработка на данни, в партньорство с Асоциация за развитие на София, местен лидер в провеждането на иновативни състезания, организират първи по рода си конкурс за прогнозиране стойността на NFT (неизменяеми токени)  – NFT Datathon – с награден фонд от $12,000 за осъществяване на печелившия проект и $3,000 награди в криптовалути. 

Предизвикателството очаква да привлече експерти, студенти и представители на академичния, научния и частния сектор. Сред членовете на журито са преподаватели от Технически университет – София, Софийски университет, Нов български университет и представители от Асоциация за развитие на София (Столична община).


РЕКЛАМА:

***

От 15 до 17 април в рамките на 48 часа експерти, анализатори и ентусиасти в сферата за обработката на данни, ще придобият безценен опит с данни, събрани и подготвени специално за изданието на NFT Dataton 2022.
Регистрацията за събитието е отворена до 15 април за всеки с интерес и знания в областта на Data Science – студенти, учени, експерти в сферата, крипто и блокчейн ентусиасти готови да намерят решението на толкова труден казус. 

Допълнително с цел да предоставят повече информация, партньорите ни от Data science societу са организирали още едно събитие – “Какво е НФТ и защо?” , което ще се проведе на 11 Април с локация  Sofialab.

За повече информация, програма и регистрация за участие, прочетете повече тук:  https://www.datasciencesociety.net/datathon_nft/  

***

NFT проект на БГ Наука – https://kupinft.bg/

***

Какво представлява NFT Datathon:

NFT Datathon е първият по рода си дататон (иновативно състезание за работа с огромни бази данни), който предизвиква участниците да разработят модел за прогнозиране на стойността на NFT активи.  

NFT е съкращение от Non-Fungible Token (неизменяем токен). Неизменяемите токени (NFT) са дигитален сертификат за (интелектуална) собственост, базиран на блокчейн мрежата на Етериум. Всяко NFT е уникално, не може да бъде репликирано или променяно. Технологията е всеобхватна и може да бъде използвана за удостоверяване на собственост върху почти всичко – от произведения на дигиталното изкуство, през видеоклипове и филми, дигитални аудио файлове през потребителски стоки (дрехи, обувки, часовници, аксесоари) до недвижимо имущество (къщи и апартаменти).   

Казусите, по които участниците ще решават са свързани с прогнозиране на цената и анализ на динамичния NFT пазар.
Основното предизвикателство се корени във вариациите на стойността на NFT активите – от няколко долара до няколко милиона. За тази цел задачата ще бъде разделена на няколко части и ще даде възможност да се разглеждат и тестват различни хипотези.