Отворена е регистрацията за един от най-големите конгреси за студенти и млади лекари в Европа – ICMS 2018

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences – ICMS 2018) ще се проведе за седемнадесети  пореден път между 10 и 13 май 2018 година в Медицински университет – София. Организатор на научния форум е Асоциацията на студентите медици в България – София (АСМБ – София).

Благодарение на неуморния труд на студентите по медицина, в последните години конгресът спечели репутацията на енда от най-голямите и най-перспективни конференции от този вид в Европа с над 700 участници от 67 държави от целия свят. В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.

Участието дава възможност на младите медици да представят стои научни разработки под формата на устни и постерни презентации. Тази инициатива е стимул за всеки бъдещ лекар и изследовател да се включи активно с борбата за по-добро лечение и грижи за пациента, което ще подпомогне професионалната му реализация.

Освен научни разработки, на конгреса участват видни лекари, които водят вдъхновяващи лекции, свързани, както с научните им постижения, така и с личните им премеждия и поглед върху живота.


РЕКЛАМА:

***

Проф. Фердинанд Уолденбергер е сърдечен хирург (Инсбрук, Австрия), който е участвал в първата сърдечна успешна трансплантация на новородено в Хюстън. Първи прави операця за поставяне на байпас на биещо сърце.

Д-р Рос Фишър е детски хирург (Великобритания) с насоченост към онкологична хирургия и травматология.  Известен с вдъхновяващите си речи, вкл. и в TED talks.

Проф. д-р Николай Янев е лицево-челюстен хирург, работи в България и Великобритания. Използва 3D импланти за реконструкция на челюсти след отстраняване на тумори.

Проф. Ранда Акоури е Акушер-гинеколог (Швеция). Осъществява първата трансплантация на матка, която резултира в успешно раждане на дете.

Сър Тим Хънт печели Нобелова награда за физиология. Той е първият Нобелов лауреат, който ще води лекция в България.  Открива циклин-зависимите кинази, които днес се използват като таргетна терапия за лечение на онкологични заолявания.

В допълнение на интересните лекции, всеки един от участниците ще има възможност да  се включи в множеството разнообразни workshop-и и да придобие практически умения. Освен най-популярните като шиене, интубация, първа помощ, те ще имат възможност да работят с високо специализирана апаратура – основи на лапароскопията с тренажори, ехография на сърце и др.

Мотото на тазгодишния конгрес е „You Science. Our Future”, с което се поставя акцент върху медицинските студенти и тяхното участие в образованието. За първи път тази година към конгреса са включени две нови събития от сферата на медицинското образование – “Ace the Case” – състезание с разрешаване на клинични проблеми  и „Science on Trial ” – дебати на теми, които вълнуват днешните студенти.

ICMS 2018 е една страхотна възможност за създаване на отношения между студенти и млади лекари от различни медицински университети, както в България, така и в чужбина. По време на откриването всички участници ще се съберат в ресторант „The View”, където ще имат възможност да се насладят на гледката над цяла София.

Как можете да участвате?

Ранната регистрация за конгреса е до 31ви Март. Таксата е 60лв. Късната регистрация е на стойност 80лв. РЕГИСТРАЦИЯ : http://icmsbg.org/registration

За повече информация относно ICMS 2018 и всички възможности, които предоставя той на своите участници посетете сайта:  http://icmsbg.org/


Европейска нощ на учените 2022 г.: