Остават броени дни до затварянето на номинациите по програма „Най-изявените млади личности на България“ за 2017 г.

Остават броени дни до затварянето на номинациите за Програма „Най-изявените млади личности на България“ за 2017 г. Те се събират за трета поредна година у нас от Junior Chamber International – България в рамките на световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”).

Проектът цели ежегодно да бъдат отличавани  млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Приемането на номинациите започна на 1 януари и ще приключи на 15 март 2017 г.Предложенията за най-изявени млади личности се подават чрез попълване на електронния формуляр на интернет страницата на програмата: http://toyp.jci.bg.

Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство, и които имат доказани постижения в една от десетте категории:


РЕКЛАМА:

***

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината.

Към днешна дата най-много номинации има в категориите „Културно постижение“ и „Хуманитарно и/или идоброволческо лидерство“.

След края на процеса по номинациите, кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI. След това одобрените кандидатури ще бъдат оценявани от специално жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония през месец май.

Всички победители на националния формат на проекта ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в Амстердам, Холандия между 6 и 10 ноември 2017 г. През 2015 г. сред десетте най-изявени млади личности на света се нареди и една от носителките на приза от България – София Калинова.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и т.н. може да намерите на официални сайт на програмата:  http://toyp.jci.bg.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.


Европейска нощ на учените 2022 г.: