Официален старт на РП „Хоризонт Европа“ в България

Министерството на образованието и науката, съвместно с Европейската комисия, организира онлайн събитие, което да отбележи официалния старт на Рамкова програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“ (2021 – 2027 г.) в България.  Събитието ще се проведе на 6 април 2021 г. във формат на онлайн конференция, която е с начален час 9:00.

По време на събитието ще бъде представена цялостната структура на „Хоризонт Европа“ и ключовите новости в сравнение с „Хоризонт 2020“, в т.ч. мисии, европейски партньорства, Европейския съвет по иновации и др. Форматът на събитието предвижда и възможност за сесии с въпроси и отговори.

През м. март 2019 г. Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз постигнаха общо споразумение относно РП „Хоризонт Европа“, която е най-мащабната програма за научни изследвания и иновации в света с бюджет от над 95 млрд. евро. През м. март 2021г.  Европейската комисия прие и първия Стратегически план за „Хоризонт Европа“ за периода 2021 – 2024г.

 


РЕКЛАМА:

***

Предварителната регистрация за участие в събитието е задължителна. Можете да се регистрирате като проследите тази препратка.

Може да разгледате Програмата на събитието.

 

Източник: naukamon.eu


Европейска нощ на учените 2022 г.: