НПМГ Алумни Форум „Вдъхновение за бъдещето“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

НПМГ Алумни Форум „Вдъхновение за бъдещето“ – разказ за науката и бизнеса от първо лице

 

Алумни клубът на Националната природо-математическа гимназия организира първия по рода си научен и бизнес форум

 


РЕКЛАМА:

***

На 11 ноември 2018, неделя, от 9:30 в залата на „Microsoft Innovation Center Bulgaria“, предстои пилотното издание на форум „Вдъхновение за бъдещето“, организиран от възпитаници на Националната природо-математическа гимназия. С това събитие организаторите искат да покажат, че между науката и предприемачеството, между университетската аудитория, лабораторията и динамичния пулс на съвременната епоха има неразривна връзка. Седем лектори от академичния и корпоративния свят, признати на международно ниво, ще разкажат за личния си и професионален път, а също така на достъпен и интригуващ език ще запознаят публиката с най-актуалните теми от научния и бизнес света. Чрез различни лекции и дискусии, форумът ще даде възможност за активно взаимодействие между хора, работещи в областта на науката, технологиите и бизнеса в различни страни по света.

Програмата на събитието е плод на неговата мисия – да обединява, да посочва връзките между науката и съвременния свят. Затова сред лекторите ще присъстват учени от различни университети и академии (Университетът в Кеймбридж, БАН, СУ “Св. Климент Охридски”), общественици, работещи в областта на образованието, представители на големи фармацевтични и ИТ компании, ученици от НПМГ, въвлечени още от гимназията в проекти за блокчейн технологии и изкуствен интелект и много други.

Основният организатор на събитието – НПМГ Алумни клуб – е сдружение на завършилите Националната природо-математическа гимназия, което има зад гърба си няколко успешни образователни и социални инициативи. Важна част от мисията на Клуба е изграждането на изключително значимата връзка между средното образование и бъдещата реализация на талантливи ученици.

Събитието е насочено към всички приятели на науката и е с вход свободен.

За повече информация посетете сайта на събитието, фейсбук страницата

на НПМГ Алумни клуб, а също така и самото събитие във фейсбук.