Невероятно смешните победители в конкурса The Comedy Wildlife Photo Awards 2016

Победителите в конкурса за смешни снимки на диви животни Comedy Wildlife Photo Awards 2016 бяха обявени!

Журито е прегледало повече от 2 200 снимки от цял свят и да избере само 5 победителя в пет отделни категории, както и 10 допълнителни високо оценени снимки.

Първа награда спечели Angela Bohlke от САЩ със снимка на лисица, гмурнала се в снега и заснета в Националния парк Йелоустоун.

„Снимката показва как червена лисица лови закуската си – малък гризач”, казва авторката. „Тя е запечатала един от неуспешните ѝ опити. В крайна сметка го хвана от третия път.”


РЕКЛАМА:

***

„За мен тази победа е просто един шанс да споделя красотата на защитените ни земи с повече хора”, допълва Bohlke. „Смятам да даря парите от наградата на Националния парк Йелоустоун, където беше заснета и самата фотография.”

Освен забавлението, зад тези награди стои и сериозно послание. Те се провеждат в сътрудничество с международната дарителска организация за дивите животни The Born Free Foundation, чиято цел е популяризирането на защитата на дивите животни сред обществото.

Основателят на конкурса, Paul Joynson-Hicks, казва, че той със сигурност ще се проведе и през следващата година, затова хвърляйте по едно око на профилите им във Facebook и Twitter.

Но засега просто се насладете на чудото на природата – от смешното, до великото (но главно на смешното).

Nicholas de Vaulx/Barcroft Media
Jim Chen/Barcroft Media
Mario Gustavo Fiorucci/Barcroft Media.
Thomas Bullivant/Barcroft Media
Caroline Tout/Barcroft Media
Tom Sables/Barcroft Media
Austin Thomas/Barcroft Media
Adam Parsons/Barcroft Media
Vaughan Jessnitz/Barcroft Media

 

Превод: Росица Ташкова

Източник: IFLS

 

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: