Kонкурс за детски рисунки на тема „Научните открития, които ме вдъхновяват“

 

В рамките на традиционното събитие “Европейска нощ на учените” се организира национален конкурс за детски рисунки на тема Научните открития, които ме вдъхновяват”.

Роботи, способни да спасяват хора, левитиране с мощни дронове, космически кораб, захранван единствено от слънчева светлина, „корекция” на генни мутации, които са причина за различни генетични аномалии и заболявания, триизмерни картини за незрящи – впечатляващи научни открития от последната година.

Конкурсът е отворен за ученици на възраст между 7 и 18 години. Всеки млад художник може да участва с до 2 рисунки на реални научни открития. Победителите ще бъдат избрани според тяхната идея и талант от публиката чрез електронно гласуване и от жури.

Всички рисунки ще бъдат публикувани в он-лайн галерия във Фейсбук страницата на проекта. Събралите най-много гласове картини ще участват в изложба и ще бъдат наградени по време на „Европейска нощ на учените“, която ще се проведе на 27 и 28 ноември 2020 г., в СУ „Св. Климент Охридски“ – Ректорат.

 

Формат на рисунките: А4 или 50/70 cm

Рисунките изпращайте на адрес: 

гр. София – 1113

бул. „Цариградско шосе“ №125, блок 2, етаж 3

Център по технологии на информационното общество

Краен срок за изпращане на рисунките: 24 Ноември 2020 г.

Краен срок за гласуване: 26 Ноември 2020 г.