Националния турнир по информатика „Джон Атанасов“

telerik.png

Рекорден брой български ученици в Националния турнир по информатика „Джон Атанасов“
355 ученици от 4-ти до 12-ти клас взеха участие в дванадесетото издание на Есенния турнир по информатика

http://science.icnhost.net/migrate/sites/default/files/field/image/telerik.pngНа 23-25 ноември 2012 г. в гр. Шумен дванадесетото издание на Националният есенен турнир по информатика и Международното състезание по информатика едновременно събраха рекордните 355 български ученици и десетки чуждестранни информатици. Организатори на националния турнир са Министерство на образованието, младежта и науката, Регионален инспекторат по образованието в Шумен и Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“.
Над 15% повече състезатели се явиха на традиционния есенен турнир по информатика в Шумен в сравнение с 2011 г. Най-значим е ръстът на броя ученици в най-младата възрастова категория на състезатели 4-5 клас, в която участваха над 100 деца, много от които за първи път. 80% от тези състезатели са възпитаници на школите от инициативата „Национална детска академия по програмиране на Телерик“ (Telerik Kids Academy), която организира 26 школи в 18 града. Детската академия развива уменията и знанията на българските ученици и ги подготвя за национални и международни състезания по информатика.

Възпитаниците на Детската академия на „Телерик“ си тръгнаха от турнира с 3 златни и 2 сребърни медала в група 4-5 клас. На почетното първо място се наредиха Aлекс Иванов Цветанов от 125 СОУ – София, Антъни Антонов Господинов от МГ „Атанас Радев“ – Ямбол и Евгени Стаев Кайряков  от ОМГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив. Второ място си поделиха учениците от Варна – Ивайло Пламенов Димитров и Иво Яниславов Карагьозов.

Със златни медали от майсторската група (11-12 клас) си тръгнаха Калина Петрова от ОМГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив и Момчил Пейчев от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна. 2 сребърни медала за България спечелиха Георги Георгиев и Христо Венев от Софийска математическа гимназия “Паисий Хилендарски”. В групата (9-10 клас) първо място заеха Енчо Мишинев от ПМГ „Н. Попович“ и школа „А и Б“ – Шумен и Антон Чернев от МГ „Атанас Радев“ и школа „Шикови“ – Ямбол.

Повече информация за състезанието можете да научите от интернет страницата на националните състезания по информатика за ученици. Снимки от есенния турнир можете да намерите тук.


РЕКЛАМА:

***

За Детската академия по програмиране

Детската академия по програмиране е част от инициативата на софтуерната компания Телерик – Telerik Academy, която цели да развие способностите и таланта на българските ученици, като задълбочи и разшири техните знания по информатика.

Повече информация за Детската академия по програмиране: http://telerik-kids.com.


Европейска нощ на учените 2022 г.: