Търсене
Close this search box.

Най-добрите модели лаптопи за всеки бюджет и нужда

Най-добрите модели лаптопи за всеки бюджет и нужда

Най-добрите модели лаптопи за всеки бюджет и нужда

Най-добрите модели лаптопи за всеки бюджет и нужда


Направи дарение на училище!***

Лаптопите са задължителен атрибут в нашия ежедневен живот, но изборът на правилния модел може да бъде предизвикателство, особено ако е налице и бюджетна рамка. 

Нека разгледаме трите най-чести въпроса, които хората задават при търсене на подходящия за тях модел.

Как да изберете лаптоп спрямо вашия бюджет?

Често бюджетът е най-важният фактор при избор. Качеството и характеристиките обаче също трябва да бъдат взети под внимание. Какво бихте получили спрямо различните ценови диапазони?

  • бюджетни – това са предложенията на пазара, намиращи се в ценовия диапазон до 1000 лв. Те са подходящи за основни задачи като сърфиране в интернет, обработка на документи и гледане на филми. Ще намерите такива в серията IdeaPad на Lenovo, от Acer Aspire, Asus VivoBook, HP 15 и HP 250;
  • среден клас – цената им варира между 1000 и 2000 лв. Подходящи са за работа, графичен дизайн и леки игри. В този клас влизат Dell Inspiron, HP Pavilion, както и някои по-мощни варианти от Acer Aspire, Asus VivoBook, и Lenovo IdeaPad;
  • висок клас – това са преносимите компютри, чиято цена надвишава 2000 лв. Те са идеални за професионални и специализирани задачи, както и за игри. Такива са предложенията MacBook Pro на Apple, Dell XPS, Microsoft Surface Book, ASUS ROG, Lenovo ThinkPad X1 Carbon, HP Spectre x360 и други.

За да намерите най-подходящия за себе си, винаги първо определяйте своя бюджет и потребности, споделят експертите от онлайн магазин за лаптопи PCshop.bg. Има множество опции, отговарящи на различни ценови диапазони.

Кое е по-добро: нов лаптоп или втора употреба?

Понякога пазарът за лаптопи втора употреба може да предложи страхотна оферта, но кога е уместно да заложите на нов и кога да изберете употребяван?


Разбери повече за БГ Наука:

***

  • Нови

При избор на чисто нов преносим компютър получавате гаранция за качество, но и такава от производителя. Новите предложения, също така, са снабдени с последните технологии и спецификациите им са по-добри. За сметка на това, обаче, са на по-висока цена.

  • Втора употреба

Употребяваните, от друга страна, са на по-достъпни цени. При тях обаче има риск от кратък живот и по-бързо износване, а и може да нямат гаранция.

Ако бюджетът ви е ограничен, вариантите втора употреба може да са добра опция, но винаги проверявайте продукта обстойно преди покупка.

Какви лаптопи са подходящи според предназначението?

В зависимост от целта, за която ще се използва, съществуват разнообразни модели, които да отговорят на всяка една от тях. Ето какви да търсите спрямо дадените предназначения:

  • за деца – моделите за деца трябва да са устойчиви на удари, с дълъг живот на батерията и може да са само с най-основните характеристики;
  • за работа – за тази цел е добре да потърсите лаптоп с голямо количество памет, бърз процесор и добра видео карта, особено ако работата е свързана с графичен дизайн;
  • за игри – необходим е висококачествен дисплей, силен процесор, достатъчно RAM памет и мощна видео карта, каквито предоставят предложенията от геймърските серии.

Изборът на правилния лаптоп зависи от индивидуалните нужди и предпочитания. Винаги правете сравнение между характеристиките на различните марки и четете отзивите на клиентите, за да намерите най-доброто съотношение между цена и качество.

 


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.