Мъж имплантирал чипа на пътническата си карта под кожата си

Мяу-Лудо Диско Гама Мяу-Мяу (да, това е истинско му име), казва, че чипът е поставен под кожата му от специалист по пиърсинг.

За процедурата чипът от неговата Opal карта е бил изрязан до размери 10 на 6 мм и е един от няколкото импланта.

Мяу-Лудо казва, че имплантът му дава „способност, която не всеки има“. „Ако някой ми открадне портмонето аз мога да се прибера вкъщи“, казва той за ABC News.

Това не е най-добрата супер сила на света, но според Мяу е по-добре от нищо. Той има други два импланта в рамото си, единият от които използва, за да съхранява документи.


РЕКЛАМА:

***

Картата Opal в Сидни е алтернатива на картата Oyster в Лондон. И двете позволяват на всеки да използва публичен транспорт в града чрез допълване на баланса на картата си и чекиране при влизане или излизане от гари или автобуси.

Мяу-Лудо казва, че понякога четците на карти не регистрират импланта му от първия допир, но това може да се случи и с обикновена карта.

Също така споделя, че е любопитен да види реакцията на служителите на транспортните компании в Сидни, когато открият, че пътува с имплант. „Ще бъде наистина интересно да видя какво ще се случи, когато първият кондуктор сканира ръката ми“, каза Мяу-Лудо.

Той е политически кандидат за Научната партия в Грейндлер, Нови Южен Уелс и през 2016 година пред Huffington Post е казал, че влиза в политиката, защото вижда „партии, които правят политика, основана на идеология, но не и на факти“.

 

Превод: Павлинка Балабанова

Източник: BBC


Европейска нощ на учените 2022 г.: