Мозъка на психопатите е различен по структура и функция

111122230903.jpg

 http://science.icnhost.net/migrate/sites/default/files/field/image/111122230903.jpgМозъчни снимки на затворници показват важни различия между тези на престъпниците диагностицирани като психопати и останалите, според ново проучване на изследователи от Университета Уисконсин-Мадисън (University of Wisconsin-Madison). Изследването показва намалена свързаност между префронталната кора (в червено) и амигдалата (в синьо). Свързващият път от бяло мозъчно вещество е показано в зелено.

 Резултатите може да обяснят грубото и импулсивно антисоциално поведение проявявано от някои психопати. Изследването показва, че психопатите имат намалена връзка между вентромедиалната префронтална кора, частта на мозъка отговорна за емоции като емпатия (съпричастие) и вина, и амигдалата, която отговаря за страха и загрижеността.

 „Това е първото изследване, което показва както структурни така и функционални различия в мозъците на хора диагностицирани като психопати,” казва Майкъл Коенинг, асистент професор по психиатрия в Катедрата по медицина и обществено здраве към Университета Уисконсин-Мадисън (Michael Koenigs, University of Wisconsin School of Medicine and Public Health) „Тези две структури в мозъка, за които се вярва, че регулират емоциите и социалното поведение, изглежда не комуникират както трябва.”

 Изследването сравнило мозъците на 20 затворници с диагноза психопатия с мозъците на 20 други затворници извършили подобни престъпления, но без такава диагноза.

 Комбинацията от структурни и функционални аномалии осигурява неоспорими доказателства, че дисфункцията наблюдавана в тази важна социално-емоционална неискреност проявявана от диагностицираните е постоянна тяхна характеристика,  мисля че работата ни ще хвърли повече светлина върху източника на тази дисфункция и върху възможни стратегии как може да се лекува проблема.” казва Джойзеф Нюман професор психолог от Университета Уисконсин-Мадисън.


РЕКЛАМА:

***

 

http://www.sciencedaily.com/

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: