Младежко токшоу „НИЕ“ тръгва по БНТ „Свят и региони“

В първия брой студенти, млади учени и преподаватели споделят вижданията си по теми и каузи, които ги вълнуват.  Говорят открито за пазара на труда, за качеството на образованието, за  социалната среда и отношения в България.

Смислени каузи и добър живот остават често на заден план. У нас все още  е трудно да се предвидят простички неща и да се осигури базова сигурност и спокойствие за бъдещето. Гласът на младите го няма в националния ефир. Най-често те се споменават само покарай демографската криза и Терминал 2.

Българската национална телевизия и Университетската телевизия „Алма матер“ поемат инициативата да бъдат трибуна за споделяне на  живота на младите, на техните идеи, търсения и мечти.

В първото издание ви срещаме с млади хора, които работят за гражданския форум „Ключ“, който е място за нестандартни и иновативни идеи; с екипа на „Подлезно“, който пък променя градската  среда и превръща подлезите на София в музикално, театрално и  научно пространство; с  активисти от „Мрежата за децата“, които влагат усилия да учат децата как да бъдат граждани и да знаят правата си. Запознаваме ви и с програма „Еразъм“, която дава шанс на българските студенти да станат част от европейското  мобилно пространство и доброволческа дейност.

Първият брой на „НИЕ“ по БНТ „Свят и региони“ ще бъде излъчен на 1 май от  21.45 часа.


РЕКЛАМА:

***


Европейска нощ на учените 2022 г.: