Министър Москов поздрави отличените от Медицинските Оскари

medical_awards.jpg
Депутати и шефове на браншови организации връчиха престижните статуетки 
 
„Изключително ми е приятно да ви поздравя по повод организираното от вас събитие „Национални медицински награди 2015. В тази връзка бих искал да изразя подкрепата си към вашата работа, целяща да отличи най-заслужилите професионалисти в нашата високо хуманна професия. Надявам се така да се даде гласност на саможертвата на медиците“, с тези думи от поздравителния адрес на министъра на здравеопазването Петър Москов бе открита церемонията за Националните медицински награди 2015. 
 Зам.-председателят на  парламентарната комисия по здравеопазване – кардиологът д-р Красимира Ковачка, връчи голямата награда за цялостен принос на доайена в кардиологията проф.д-р Младен Григоров. 
Наградите бяха връчени от д-р Валентин Павлов,  член на комисията по здравеопазване,  Виктор Паскалев, зам.-председател на Национална пациентска организация, зам.-председателя на Българския фармацевтичен съюз г-н Тодор Найденов и медийните партньори на събитието.

 Водещи на церемонията бяха журналистката и ПР Патриция Кирилова, генерален мениджър на организаторите на събитието  ВИП Комюникейшън и Иван Иванов – Айвън, продуцент и изпълнител. В музикалната програма се включиха легендарната звезда от Трамвай № 5 Джина Иванова, призьорката от Пирин фолк Таня Скечелиева и шампионите от виетнамския формат на „Денсинг старс“ – Лъчезар Тодоров и Ива Григорова.

Партньори на церемонията бяха Националната Пациентска Организация, Българският Фармацевтичен Съюз, Фондация „Академия Здравословно“ и др. 
Призьорите си тръгнаха освен със статуетки и почетни грамоти, и с подаръци от козметичния гигант РЕФАН и от парфюмерийната верига Ди Енд Пи. 
Ето и останалите наградени:

Болница на годината 2015 – Александровска болница

Най-голямото лечебно заведение и първата университетска и многопрофилна болница в България със 135-годишна история. 

Лекар на годината 2015 – Доц. д-р Васил Каракостов 
Началник отделение по гръбначна неврохирургия в Университетската Болница Св. Иван Рилски – София. „АОSPIN – Europе” – оценя преподавателската му, професионална и лекционна работа и му присъжда за трети път през 2011 г. – „Платинен статус” – за гръбначна хирургия, с валидност – до 2016 г. 

Професионализъм в медицината 2015 – Д-р Славомир Кондов 
През 2009 г. внедрява в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система. 

Клинично сътрудничество и работа в екип 2015 –  “МБАЛ – Самоков” ЕООД, гр. Самоков е основана през месец декември 1879 г.   Основните насоки за развитие са в направление на образна диагностика, травматология, болести на обмяната, функционална диагностика в кардиологията, обема на оперативната активност и операции с по-голяма сложност и интензивните и реанимационни грижи за пациентите.

Болничен мениджър 2015 – Д-р Явор Дренски 
Изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София” и председател на УС на Национално сдружение на частните болници. 
Развива редица програми за корпоративна социална отговорност и партньорства за обмен на опит в международен план. 

Медицински иновации и инвестиции 2015 – Раздел Онкология 
Д-р Валентин Ангелов, изпълнителен директор  на Специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София. През декември 2015 година приключва  европейски проект по разширяване на лъчетерапевтичния комплекс в Клиниката по лъчелечение – събитие, което е от голямо значение за лечението на онкоболните в България и в частност за СБАЛ  по онкология.

Медицински иновации и инвестиции 2015 – Раздел Стоматология 
ЕО Дент – Комплексна  диагностика и лечение на най-съвременно равнище. Иновативно лечение с лазер, имплантология, естетика, 3D диагностика, лечение под накроза, детска денталнамедицина.

Професионално признание 2015, Раздел Гинекология – Д-р Антони Ненов е сред водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България.

Професионално признание 2015 – Раздел Дентална медицина
Д-р Жорж Жоржес – Денталната верига на д-р Жоржес е с 20-годишен опит у нас. С десетки сертификати за иновации в денталната медицина, повишаване на качеството на лечението, компетентност и признание от пациентите. 

Международно признание 2015 –  „Медика – Албена“ 
Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен  център в България,  eдинствен на територията на курорт „Албена“  и един от най-добрите медицински СПА   и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история. 

Здравно-образователна дейност 2015 – Проф. д-р Христо Деянов 

 Европейска нощ на учените 2022 г.: