Международният фестивал за подводни филми

II IUFF.jpg

 http://science.icnhost.net/migrate/sites/default/files/field/image/II%20IUFF.jpgТрадицията на подводни фестивали датира от 1975г. Антиб Франция и до днешна дата са проведени повече от  500 в света и организирани с помощта на European Underwater Images Films Association (EUIFA) и признати от European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC).

 Международният фестивал за подводни филми се организира за ВТОРА поредна година от Сдружeние «ЕКОЛОГИЧЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ» гр.София.

 На 27.04.( официално откриване),28 – 29 .04. 2012г. в град София, зала”Дом на киното” (ул. « Екзарх Йосиф» 37 ) всички любители и професионалисти в областта на подводната дейност – водолази, подводни фотографи, оператори, продуценти, океанографи и морски изследователи – ще се съберат в столицата за IІ Международен фестивал за подводни филми (International Underwater Films FestivalIUFF) , www.ecofest.eu, като целта е популяризирането на подводния български туризъм,представянето на подводни филми, посветени на екологията и опазването на околната среда и водите, създаването на конкурсна среда, както за продукцията на отделните филмови компании, така и за независимите продуценти.

 Фестивалът ще се проведе с подкрепата на EUIFA (European Underwater Images Films Association), а каузата е обвързана с опазването на подводния свят и културното наследство на всички водни басейни в страната.В София ще бъдат представени  чужди и български творби, награждавани на престижни европейски фестивали. ТРИ  дни   ДВАДЕСЕТ подводни киноленти  ЧЕТИРИ  български автора  478 вълнуващи минути от „света на мълчанието”. Гостите и участниците на IUFF също така ще имат уникалната възможност да се запознаят с най-известните постижения в световната продукция.

 На събитието  гостите ще могат да се „потопят“ в уникална изложба с подводни снимки на българския професионален фотограф и техничен водолаз Михаил Заимов и елегантни вина от екстравагантния Scuba bar &dinner


РЕКЛАМА:

***

 

И тази година ще има много награди, любезно предоставени от DIVETEC Ltd. и DIVING BG.

 

 

 


Европейска нощ на учените 2022 г.: