Международна конференция в София показва алтернативите на наука без опитни животни

Международна конференция в София показва алтернативите на наука без опитни животни

Международна конференция в София показва алтернативите на наука без опитни животни

Международна конференция в София показва алтернативите на наука без опитни животни


Направи дарение на училище!***

 

На 20 и 21-и октомври в София ще се проведе първата по рода си Конференция за иновации в образованието – наука без опитни животни, организирана от сдружение „КАЖИ“. Партньори  на събитието също са и двата единствени университета в България, в които се преподава  ветеринарна медицина – Тракийски университет и ЛТУ. 

По време на двудневната конференция лектори от България и чужбина ще представят добри практики, научни достижения и иновации, които улесняват преподаването и усвояването на практически знания, посредством алтернативни методи, които не използват животни.
Мотото на конференцията е “Развитието на науката и образованието вървят заедно с емпатията и състраданието.”  

Експериментите върху животни в сферата на образованието могат да бъдат спрени без това да спира развитието на науката, точно това ще бъде показано нагледно от авторитетни български и международни учени по време на събитието. 


Разбери повече за БГ Наука:

***

Конференцията е насочена към учени, преподаватели и студенти. Целта на конференцията е да популяризира сред образователните институции и научните общности в България алтернативни методи, които успешно заместват опитните животни в образованието, техните специфики – приложно поле, надеждност и признаване от големи европейски университети.

Общо единадесет лектори ще представят актуалните алтернативи на опитите с животни. Конференцията ще открие д-р Диляна Филипова, която ще разкаже за необходимостта от и предимствата на методите без животни (NAMs) в медицината, науката и образованието.  

Темата „Хуманни иновации и алтернативи на експериментите с животни в образованието“ ще бъде представена от Ник Джукс, координатор на InterNICHE и основен лектор на конференцията.  

Останалите лектори ще се спрат на теми като „3D технологиите като напредничави инструменти в образованието по ветеринарната медицина в Босна и Херцеговина“; „Приложение на животински симулатори (макети) в обучението по ветеринарна медицина“ и др. 

Всеки регистриран участник в конференцията ще има възможност да представи оригинални научни изследвания, мета-анализи, методи и стратегии в областта на образованието по природни и медицински науки и други видове трудове, свързани с темата на конференцията чрез постер, който ще бъде част от постерната сесия на конференцията. 

 

Линк за регистрация –  https://conference2023.caai.bg/


Вземете (Доживотен) абонамент и Подарете един на училище по избор!***

Включи се в списъка ни с имейли – получаваш броеве, статии, видеа и всичко, което правим за популяризирането на науката в България.  

Еднократен (Вечен) абонамент​​

Списание “Българска наука” излиза в PDF и ePub и може да се изтегли и чете от компютър, таблет и телефон. Достъпа до него става чрез абонамент, а възможността да се абонирате еднократно позволява да можете да достъпите всички бъдещи броеве без да се налага никога повече да плащате за списанието.