Конкурс за рисунка върху петри – Агар Арт!

Начало: 25 април
Край на конкурса: 25 юни

Списание “Българска Наука” и фирма RIDACOM обявяват началото на конкурса Агар Арт за рисунка с микроорганизми върху петри! Той е аналог на конкурса Agar Art Contest на Американското общество по микробиология (ASM), който пък е вдъхновен от творбата на Росица Ташкова и огромния интерес, който тя предизвика в социалните мрежи – само в страницата на обществото снимката на бактериалната елхичка беше споделена почти 9000 пъти, получи над 400 коментара и беше харесана приблизително 12 000 пъти – повече от всяка друга публикация на страницата.

На първи юли 2015 ASM обявиха своя конкурс…


РЕКЛАМА:

***

1,5.png (510×775)

…и резултатите бяха впечатляващи:

Credit: ASM

6_0.jpg (960×689)

Credit: ASM

3_2.jpg (960×640)

Credit: ASM

5_0.jpg (960×926)

Credit: ASM

 

Каним ви да се включите в българския аналог на конкурса!

Впрегнете цялото си творчество и въображение в създаването на картина! Боите са живи бактерии, платното – хранителна среда. Да докажем, че микробиологията е форма на изкуство!

Изпратете ни най-добрата снимка на творбата си (с резолюция поне 1500х1500 px), както и кратко описание до 25-ти юни 2016 г. на e-mail: admin@nauka.bg, като всеки участник има право на няколко рисунки!

Всички снимки ще бъдат качени във Фейсбук страницата на „Българска наука“, в специално създаден за конкурса албум и ще бъдат оценени от нашата аудитория.

В зависимост от боря на участниците, всички или само най-добрите снимки ще бъдат включени в изложба!

Участниците в конкурса се съгласяват със следните условия:

Снимките на творбите да се използват за реклама на конкурса, в публикации и репортажи, посветени на Агар Арт и рисуването с микроорганизми, без изрично споменаване на името на участника, когато това не е фокус на материала. Участникът се съгласява да бъде обявено името му при класирането. Участникът се съгласява снимките на творбите му да се разпространяват сред неограничен кръг от хора. Авторското право върху снимките принадлежи на проекта Българска Наука. Участникът и автор на творбата си запазва всички неотчуждими авторски права.

Наградите, които ви очакват:

1-во място:

Парична награда от 100 лв., хранителни среди, осигурени от фирма RIDACOM, книгата „(Не)обикновените животни“ на Чавдар Черников, колие или тениска по избор от магазина на Българска Наука, снимката на победителя ще бъде поставена на корицата на следващия брой на списание Българска Наука.

2-ро място:  

Хранителни среди, осигурени от фирма RIDACOM, книгата „(Не)обикновените животни“, 50% отстъпка от един продукт по избор от магазина на Българска Наука.

3-то, 4-то и 5-то място:  

Хранителни среди, осигурени от фирма RIDACOM, книгата „(Не)обикновените животни“.

 

Да докажем, че микробиологията е форма на изкуство!


Европейска нощ на учените 2022 г.: