Кандидатствайте за стипендия по програмата „За жените в науката“ до края на февруари

jenite v naukata.jpg
Срокът за участие в Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ се удължава до 29 февруари 2016 г. Жени от цяла България на възраст до 35 години, които учат по докторски програми или вече имат докторска степен и се занимават с научни изследвания в сферата на естествените науки, могат да кандидатстват за стипендиите за 2016 г.

В рамките на шестото издание на програмата дамите ще се състезават за три стипендии от по 5000 евро, с които да реализират научните си проекти.  Стипендиите се отпускат всяка година с цел да насърчат талантливите млади жени да продължат развитието на научната си кариера и да подпомогнат изследователската си работа в България.

Желаещите да участват могат да изтеглят формуляра за кандидатстване от уебсайта на програмата www.zajenitevnaukata.bg. Документите могат да се изпратят по пощата  до Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на следните имейл адреси: Lubov.DRAGANOVA@mfa.bg и Kalina.KOSTADINOVA@mfa.bg.   

Кандидатурите ще се оценяват от високопрофесионално жури, което се състои от водещи специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на останалите партньори в проекта – Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L’Oréal България. Кои дами ще бъдат наградени със стипендиите, ще стане ясно на официална церемония през 2016 г. в София.

Подробна информация за програмата, както и изискванията за кандидатстване са достъпни на www.zajenitevnaukata.bg.

Крайният срок за подаване на кандидатурите се удължава до 29.02.2016 г.

Европейска нощ на учените 2022 г.:


РЕКЛАМА:

***